Café 't Spektakel in Asten in vroegere tijden.
Café 't Spektakel in Asten in vroegere tijden.

Voortbestaan café ‘t Spektakel in Asten op de tocht

Algemeen 3.403 keer gelezen

ASTEN - Blijft café ‘t Spektakel voortbestaan? Dat is allerminst zeker, nu huidig uitbater Mirko Jurk heeft besloten te stoppen. ‘Dat betekent dat de sleutel wordt overgedragen aan een opvolger of dat de deuren voorgoed gaan sluiten.’

door Maarten Driessen

Hij heeft er al veel slapeloze nachten van gehad: Jurk twijfelde al langer over zijn toekomst bij het Astense café. ‘De knoop is doorgehakt, de kogel is door de kerk. Ik ga stoppen met ’t Spektakel’, zo laat hij op Facebook weten.

‘Het valt me zwaar dit te moeten laten gaan’

Volgens Jurk vormt een opeenstapeling van redenen de basis voor zijn besluit. Maar de belangrijkste: financieel levert het te weinig op, zeker nu hij met een kleine op komst meer behoefte heeft aan zekerheid. 

Jurk hoopte met de verkoop van (afhaal)eten een gezondere basis te kunnen creëren, maar dat idee werd volgens hem niet goedgekeurd door de gemeente Asten.

‘Na mijn aanvraag heeft het lang geduurd voor ik van de gemeente iets heb teruggehoord. En wat ik hoorde viel helaas tegen; mijn idee past niet binnen de centrumvisie van Asten. Dit speelt ook zeker een rol in mijn besluit, waardoor ik geen andere opties meer zie dan afscheid te nemen van ’t Spek, met pijn in mijn hart.’

Benefietweekend

Stoppen doet hij dus sowieso, maar de hoop blijft gevestigd op een eventuele opvolger. 

‘Het was een ontzettend mooie tijd en zeker een van de leukste werkzaamheden die ik heb uitgevoerd. Het valt me dan ook zwaar dit te moeten laten gaan, het is tenslotte ook voor mij al lang een deel van mijn leven’, aldus Jurk, die in mei nog een benefietweekend houdt. 

Mensen die interesse hebben om Jurk op te volgen, mogen zich bij hem melden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant