Stockfoto.
Stockfoto.

Goede Doelen Week gaat weer van start

Algemeen 254 keer gelezen

ASTEN/HEUSDEN/OMMEL - Opnieuw wordt er in Asten, Heusden en Ommel gezamenlijk gecollecteerd. De tiende editie van de Goede Doelen Week gaat komende dinsdag van start.

Tijdens de Goede Doelen Week Asten, Heusden en Ommel wordt door collectanten voor twaalf goede doelen tegelijkertijd geld opgehaald. Dat bespaart inwoners heel wat bezoekjes aan de deur. Al deze goede doelen zullen in de gemeente Asten tenslotte niet apart collecteren.

De organisatie is in handen van Stichting Goede Doelen Week Asten. Deze kiest er opnieuw voor om inwoners ook digitaal te laten doneren. Dit kan via het donatieformulier dat op de website www.gdwasten.nl is te vinden, en waarop zelf een bedrag per fonds kan worden genoteerd. De donatie kan meteen ook online worden voldaan.

Langs de deuren

Daarnaast komen ook de vertrouwde collectanten weer thuis langs, bepakt met de eveneens vertrouwde collecte-emmers. 

Deze week ontvangen inwoners een collectekaart waarop alvast de donatie per goed doel plus het totaalbedrag kunnen worden ingevuld en welke vervolgens volgende week bij de collectanten kunnen worden ingeleverd. De organiserende stichting zorgt er na afloop voor dat de bedragen bij de goede doelen terechtkomen.

De collectanten van de Goede Doelen Week gaan vanaf komende dinsdag langs de deuren. Ze doen dat tot en met volgende week zaterdag, binnen die periode kunnen inwoners dus een bezoekje verwachten.

Deelnemers

Dit jaar doen er twaalf fondsen mee aan de Goede Doelen Week. Dat zijn: Alzheimer Nederland, Prinses Beatrix Spierfonds, Diabetesfonds, Hartstichting, Handicap NL, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nationaal MS fonds, Epilepsie NL, Nederlandse Brandwondenstichting, Nierstichting en Reuma Nederland. Ook in andere gemeenten zoals Someren wordt gezamenlijk gecollecteerd.

Uit de krant