Margaret Vlemmix (r) en wethouder Janine Spoor spreken voor de camera bij omroep Siris over het initiatief van Prokkel.
Margaret Vlemmix (r) en wethouder Janine Spoor spreken voor de camera bij omroep Siris over het initiatief van Prokkel.

Ook Asten heeft inclusief stembureau

Algemeen 301 keer gelezen

ASTEN - Stichting Prokkel maakte zich ook voor de Provinciale Statenverkiezingen hard voor inclusieve stembureaus. Met succes, want diverse gemeenten waaronder Asten sloten aan. Zo kreeg Margaret Vlemmix een bijzondere rol toebedeeld.

Prokkel pleit er bij gemeenten voor om ook een plekje in te richten voor iemand met een (licht) verstandelijke beperking. Daarvoor klopte het dus onder meer bij Asten aan.

‘Want mensen met een verstandelijke beperking zijn meer dan hun beperking, zij willen en kunnen van betekenis zijn in de samenleving. Het draagt bij aan een inclusieve samenleving en een positieve beeldvorming in de maatschappij’, aldus de stichting.

Trainingen

In Asten werd daarom Margaret Vlemmix, actief als ervaringsdeskundige bij Oro, gevraagd om mee te draaien op het stembureau in het gemeentehuis. Daar zei ze volmondig ‘ja’ tegen.

Vorige week woensdag beleefde ze zo haar vuurdoop. “Ik vind het altijd leuk om iets voor anderen te doen en te betekenen”, aldus Vlemmix voor de camera bij Siris.

Voorgaand aan de verkiezingen kreeg ze zowel enkele praktijklessen als online trainingen. “De dag zelf beviel heel goed, ik vond het heel gezellig.”

Uit de krant