Initiator van de middag, Bart van Bussel, maakte met behulp van de modernste schaakprogramma's alles direct inzichtelijk.
Initiator van de middag, Bart van Bussel, maakte met behulp van de modernste schaakprogramma's alles direct inzichtelijk.

Live schaken kijken met De Combinatie smaakt naar meer

Algemeen 296 keer gelezen

ASTEN - Schaakclub De Combinatie bracht het Tata Steel Chess Tournament zaterdag naar Asten. In café De Baron werd live de wedstrijd tussen Anish Giri en Jorden van Foreest uitgezonden, waarbij De Combinatie bezoekers van een scherpe analyse voorzag. En dat smaakte naar meer.

Zo’n veertig geïnteresseerden verzamelden zich afgelopen zaterdagmiddag in café De Baron. Op uitnodiging van schaakclub De Combinatie die organiseerde dat de wedstrijd tussen Anish Giri en Jorden van Foreest live op groot beeldscherm kon worden gevolgd.

De partij werd geanalyseerd door de plaatselijke vedettes Jos Swinkels en John Loomans. Op andere beeldschermen in De Baron werden nog meer wedstrijden van het Tata Steel-toernooi uitgezonden.

Voor herhaling vatbaar

Er was ook volop ruimte voor discussie. Via een speciale schaakcomputer werden geopperde mogelijkheden direct uitgeprobeerd en initiator van de middag, Bart van Bussel, maakte met behulp van de modernste schaakprogramma’s alles direct inzichtelijk.

“Meerdere leden hebben al te kennen gegeven, dat dit voor herhaling vatbaar is”, aldus De Combinatie.

Uit de krant