Het bestuur van Stichting Skatepark Tipi. (Foto: Joyce van Dijk)
Het bestuur van Stichting Skatepark Tipi. (Foto: Joyce van Dijk)

Skatepark Tipi kan op halve ton rekenen

Algemeen 203 keer gelezen

ASTEN - Politiek Asten heeft 50.000 euro over voor het beoogde Skatepark Tipi. Hoewel er nog de nodige vragen zijn, zien alle politieke partijen meerwaarde in de komst van het skatepark. Goed nieuws voor de initiërende stichting, die nu bij fondsen kan gaan aankloppen.

door Maarten Driessen

Het einddoel is nog altijd ver weg, maar realisatie van het beoogde skatepark nabij het evenemententerrein aan de Lienderweg is weer ietsje dichterbij gekomen. Met de toezegging vanuit de gemeenteraad, die 50.000 euro reserveert, kan Stichting Skatepark Tipi op zoek naar fondsen die ook bereid zijn om bij te dragen.

Hoewel, pas tijdens de gemeenteraadsvergadering op 13 juli wordt er definitief besloten, maar afgelopen donderdag lieten alle partijen in commissieverband weten positief te zijn over het voorstel. Hoe het onderhoud straks wordt geregeld, of de gemeente bijvoorbeeld eigenaar wordt van het park, daarover lopen de meningen nog uiteen, maar alle partijen zijn in ieder geval wel bereid de gevraagde halve ton te reserveren. “De stichting zal nu moeten laten zien dat het de verdere financiering rond kan krijgen, want dat is wel de voorwaarde waaronder we dit bedrag beschikbaar willen stellen”, gaf Marieke van Oosterhout-van der Zand (Samen voor Asten) de initiatiefnemers alvast mee.

Momenteel is er zo’n vier ton met het project gemoeid, maar Frans Janssen (VVD) vroeg zich af of dat bedrag nog actueel is. “We zien allemaal wat er om ons heen gebeurt met prijzen. We adviseren de stichting daarom het budget te herijken naar een actueel prijsniveau.”

Terughoudend

En hoewel ook Algemeen Belang meerwaarde ziet én bereid is een halve ton te reserveren, klonk bij die partij toch ook de nodige terughoudendheid. Lilian Vossen: “Navraag leert dat er bij omwonenden en belanghebbenden weinig animo is voor het skatepark. Men ziet meer in klim- en speelmogelijkheden voor een grotere doelgroep. Daarom willen we dringend aanbevelen om in een onafhankelijk onderzoek de werkelijke behoefte van een skatepark te onderzoeken.”

CDA en PGA toonden zich vooral positief. “Een ontmoetingsplek voor jong en oud, het brengt leven in de brouwerij. We vinden het indrukwekkend hoe de initiatiefnemers het hebben vormgegeven”, aldus Sandu Niessen (PGA). En Daniël van Schijndel (CDA): “Het gebied rondom het evenemententerrein verdient een flinke impuls en we denken dat het skatepark een van die impulsen kan zijn.”

Uit de krant