Klok & Peel herbevestigt zijn status van plezierig en veilig museum voor kinderen. (Foto: Rob Fritsen)
Klok & Peel herbevestigt zijn status van plezierig en veilig museum voor kinderen. (Foto: Rob Fritsen)

Museum Klok & Peel opnieuw ‘kidsproof’

do 2 dec 2021, 09:49 Algemeen 26 keer gelezen

ASTEN - Kinderen kunnen plezierig en veilig in Museum Klok & Peel vertoeven, zo blijkt ook dit jaar. Het Astense museum heeft namelijk opnieuw het Kidsproof-keurmerk in de wacht gesleept. De jeugdige museuminspecteurs beoordeelden Klok & Peel met een 8,9.

Daarmee behaalt Klok & Peel dezelfde score als Museum Helmond, binnen de provincie Noord-Brabant de gezamenlijke nummers twee. De hoogste beoordeling is namelijk voor het Préhistorisch Dorp in Eindhoven, de jury heeft daar een 9,1 voor over. Daarmee scoren alle drie ook landelijk prima. Nationale winnaar is het Discovery Museum in het Limburgse Kerkrade, dat nét iets hoger scoorde dan het Préhistorisch Dorp. De jury beoordeelde het Discovery Museum namelijk met een 9,2.

In de lift

Maar ook Klok & Peel kan in 2022 dus weer over een Kidsproof-keurmerk beschikken. En het museum zit zelfs in de lift: vorig jaar leverde dezelfde verkiezing nog een 8,6 op. ‘Daarmee hoort Klok & Peel ook voor de jeugd tot de absolute top van de Brabantse én de Nederlandse musea’, klinkt het dan ook tevreden. Het museum is momenteel zowel fysiek als digitaal te bezoeken.

Uit de krant