Het Campagneteam met rechtsonder Willem van Dijk van sportzaak Bij Willem, die binnenkort het 200e kenmerkende shirt drukt.
Het Campagneteam met rechtsonder Willem van Dijk van sportzaak Bij Willem, die binnenkort het 200e kenmerkende shirt drukt.

Samen wéér strijden voor het goede doel bij Marathon Rotterdam

Algemeen 1.094 keer gelezen

ASTEN/ROTTERDAM - De lokale tak van het Campagneteam Huntington blijft zich onverminderd inzetten om geld op te halen voor onderzoek naar de erfelijke hersenziekte. Zo is het team met Astense roots komende zondag met een aantal hardlopers vertegenwoordigd bij de Marathon Rotterdam. En binnenkort wordt ook nog een mooie mijlpaal aangetikt: het drukken van het 200e kenmerkende zwarte shirt met daarop de tekst ‘Samen Sterk Tegen Huntington’.

Komende zondag vertegenwoordigen een aantal hardlopers Campagneteam Huntington Sport & Sportevents in Marathon Rotterdam. Ook wel de mooiste onder de marathons genoemd. Race-raket Joep Pouls krijgt er geen genoeg van, hij neemt zelfs voor de elfde keer deel en kan de route inmiddels dromen. 

Mark Snijders maakt zijn debuut en is positief enthousiast. Senior Bas van Loon, een van de kartrekkers van de lokale tak van het Campagneteam, neemt voor de tweede keer deel, hij hoopt bij het NK Masters onder de drie uur te lopen. 

De Rotterdamse marathon wordt tevens een bijzondere voor Lee Towers, die voor de dertigste en laatste keer ‘You’ll Never Walk Alone’ zal zingen. Daarna gaat het team samen los met duizenden hardlopers, om uiteindelijk te finishen op dé Coolsingel in een kolkend Rotterdam.

Feestelijk moment

Parallel aan deze krachtinspanningen viert het Campagneteam binnenkort ook een feestelijk moment. Het 200e typisch zwarte ‘Samen Sterk Tegen Huntington’-shirt wordt dan gedrukt. Door ‘Bij Willem’ van Dijk zelf, die zich al vanaf 2018 inzet voor dit goede doel. Het shirt krijgt een speciale gouden opdruk en wordt met opbod verkocht. Iedereen komt in aanmerking voor dit bijzondere shirt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


De biedingen zijn inmiddels geopend. Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag hun bod op de mail zetten via info@cthsport.nl. Het shirt wordt vervolgens op maat gemaakt en hoogstpersoonlijk uitgereikt door Esther van Loon, de vrouw van Bas, die zelf met de ziekte van Huntington kampt. 

Geen medicijn

De opbrengst wordt zoals vertrouwd gedoneerd aan wetenschappelijk onderzoek om de ziekte te bestrijden. Want nog altijd is er geen medicijn, methode of therapie tegen Huntington. Meer informatie, ook over doneren, is te vinden via www.cthsport.nl. Doneren kan tevens via onderstaande QR-code.


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant