Astenaar Jeroen Leuwerink werd in oktober 2020 tijdens zijn dienst aangereden door de 38-jarige Helmonder.
Astenaar Jeroen Leuwerink werd in oktober 2020 tijdens zijn dienst aangereden door de 38-jarige Helmonder.

Fors hogere celstraf voor man die Astenaar Jeroen Leuwerink doodreed

Algemeen 3.589 keer gelezen

ASTEN/DEN BOSCH - De 38-jarige Helmonder die in oktober 2020 Astenaar Jeroen Leuwerink doodreed, heeft in hoger beroep een fors hogere straf opgelegd gekregen. De man moet 16 maanden de gevangenis in aangevuld met 8 maanden voorwaardelijk.

door Maarten Driessen

Eerder kreeg de Helmonder nog een grotendeels voorwaardelijke straf opgelegd. De Rechtbank Oost-Brabant besloot toen tot 8 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk.

Het Openbaar Ministerie noemde die straf ‘moeilijk te begrijpen’ en ging daarom direct in hoger beroep. Dinsdagochtend volgde de uitspraak, die dus fors zwaarder uitvalt voor de Helmonder. Naast de 24 maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk krijgt hij ook een rijontzegging van 3 jaar.

Spijt

Astenaar Jeroen Leuwerink was op zaterdag 24 oktober 2020 samen met een collega aan het werk. Toen ze op de A270 ter hoogte van Nuenen een dode das van de weg wilden slepen, werden ze vol door een aansnellende auto geraakt. Leuwerink overleefde de klap niet. Hij was 28-jaar oud. 

Eerder nog beweerde de bestuurder van de auto, de inmiddels 38-jarige Helmonder, dat hij vlak voor de botsing niet op zijn mobieltje bezig was, maar daar kwam hij tijdens het hoger beroep van terug. De rechters concludeerden tevens dat de man oprecht spijt heeft van zijn daad: ‘Hij zal zijn leven lang geconfronteerd worden met de door hem veroorzaakte dood van de politieagent en het letsel van diens collega. Hij (...) heeft verklaard dat hij veel stress heeft van de door hem gepleegde feiten en de rechtszaak.’

Uit de krant