Ook op het politiebureau in Asten hing de vlag halfstok na het overlijden van collega Jeroen Leuwerink.
Ook op het politiebureau in Asten hing de vlag halfstok na het overlijden van collega Jeroen Leuwerink.

Celstraf voor automobilist die agent Jeroen Leuwerink doodreed

Algemeen 381 keer gelezen

ASTEN/NUENEN - De 37-jarige Helmonder die in oktober 2020 agent Jeroen Leuwerink doodreed, moet twee maanden de cel in. Ook krijgt hij zes maanden voorwaardelijk plus een taakstraf. Zo oordeelde de Rechtbank Oost-Brabant zojuist in een uitspraak.

Astenaar Leuwerink werd op 24 oktober 2020 aangereden toen hij samen met een collega een dode das van de A270 ter hoogte van Nuenen wilde slepen. De auto werd bestuurd door de 37-jarige Helmonder die ook volgens de rechtbank roekeloos reed. Zo was hij een vechtsportwedstrijd aan het kijken en verstuurde hij berichtjes via WhatsApp. 

Hoewel het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 2,5 jaar eiste, houdt de rechtbank het bij acht maanden waarvan zes voorwaardelijk. Ook krijgt hij een maximale taakstraf en is hij zijn rijbewijs de komende drie jaar kwijt.

Update: OM in hoger beroep

Het Openbaar Ministerie noemt de uitspraak in een reactie ‘moeilijk te begrijpen’. “Er is immers sprake van roekeloos rijgedrag, een overleden en een zwaargewond slachtoffer”, aldus het OM, dat alvast aankondigt in hoger beroep te gaan.

Uit de krant