Astenaar Jeroen Leuwerink overleed in oktober 2020 bij een verkeersongeval tijdens zijn dienst.
Astenaar Jeroen Leuwerink overleed in oktober 2020 bij een verkeersongeval tijdens zijn dienst.

Hoger beroep dodelijk verkeersongeval Jeroen Leuwerink van start

Algemeen 597 keer gelezen

DEN BOSCH - Het hoger beroep in de zaak van Astenaar Jeroen Leuwerink, die bij een verkeersongeval in oktober 2020 kwam te overlijden, is dinsdag van start gegaan. De verdachte, een 38-jarige Helmonder, kreeg eerder een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

door Maarten Driessen

Jeroen was politieagent en had die avond dienst. Toen hij samen met een collega een dood dier van de A270 tussen Eindhoven en Helmond wilde slepen, werd hij in volle vaart aangereden door de Helmonder. Die bleek onder meer langdurige op zijn mobiele telefoon te hebben gekeken.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde hem daarom eerder tot 8 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk plus een taakstraf van 240 uur. Ook moest de man de nabestaanden van Jeroen een schadevergoeding betalen.

‘Moeilijk te begrijpen’

Een veel te lage straf, vond niet alleen Jeroens familie maar ook het Openbaar Ministerie (OM). Die noemde de uitspraak ‘moeilijk te begrijpen’ en ging daarom in hoger beroep. Dat hoger beroep is dinsdagochtend van start gegaan, opnieuw in de rechtbank in Den Bosch.

Het OM houdt daarbij vast aan de eerdergenoemde strafeis: 2,5 jaar gevangenisstraf en een rij-ontzegging van drie jaar. De rechtbank doet op 6 december aanstaande uitspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant