Moeder Adri Boer en zoon Joel Visser reizen volgende week donderdag samen naar Oekraïne voor hulp aldaar.
Moeder Adri Boer en zoon Joel Visser reizen volgende week donderdag samen naar Oekraïne voor hulp aldaar.

Hart onder de riem voor Oekraïners, met Astens tintje

Algemeen 462 keer gelezen

ASTEN/IRPIN – Haar zoon Joel Visser ging al vaker, maar volgende week donderdag reist ook moeder Adri Boer mee naar Oekraïne. In de zwaar getroffen stad Irpin en omgeving steken ze mensen een hart onder de riem en delen ze voedselpakketten en andere goederen uit. De Astense kijkt uit naar haar reis: “Niets doen is voor mij geen optie.”

door Maarten Driessen

De stichting ‘Hope4ukraine’ zet zich belangeloos in voor inwoners van het door oorlog geteisterde land. De stichting, ontstaan in Leeuwaren en omstreken, werd opgericht na de Russische inval op 24 februari 2022. 

‘Kinderen die in angst leven, moeders die geen man meer hebben’

De groep staat in nauw contact met de Irpin Bible Church, dat sinds het uitbreken van de oorlog haar deuren nooit heeft gesloten. Dagelijks verstrekt deze voedselpakketten, organiseert activiteiten en biedt medische hulp.

Astens tintje

Maar ondersteuning is daarbij van harte welkom en daarvoor zet ‘Hope4ukraine’ zich dan ook in. Hulp met een Astens tintje. “Het belangrijkste is zorg dragen voor de mensen die daar al twee jaar in chaos leven en op de vlucht moeten. Kinderen die in angst leven, moeders die geen man meer hebben. Niets doen is voor mij geen optie”, zegt Boer.

Daarom vertrekt ze volgende week donderdag met haar zoon Joel Visser richting Oekraïne. ‘Een week lang gaan we mensen in Irpin, Bucha en Borodyanka en omgeving bemoedigen. We gaan in gesprek met jonge weduwen en bezoeken oudere mensen die gevlucht zijn vanuit het oosten’, zo schrijft haar zoon op Facebook.

In aanloop naar hun vertrek hopen moeder en zoon op zowel financiële als fysieke donaties. Zo gaat Adri deze week volop aan de slag met het bakken en verkopen van cupcakes. “Elk gebaar helpt. Een voetbal, een basketbal, een step of een trampoline, alles is welkom.” Haar man Jan-Willem bespeelt de mondharmonica en kan worden ingehuurd voor een optreden. “Ik hoop op veel enthousiaste reacties.” 

Handje helpen

Wie moeder en zoon een handje wil helpen, kan contact opnemen met Adri via email ps.6820@gmail.com en telefonisch via 06-53880489.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant