De initiatiefnemers vlnr: Bart van Bussel, Remco Wever en André Donkers. (Archieffoto: Hein van Bakel)
De initiatiefnemers vlnr: Bart van Bussel, Remco Wever en André Donkers. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Schaken tegen een grootmeester? Het kan op de Markt

Algemeen 1.029 keer gelezen

ASTEN - Vanaf zaterdag kunnen Astenaren naar hartenlust schaken en dammen op de Markt in het dorp. Dan worden namelijk de schaak- en damtafels officieel geopend. 

Het gaat om twee tafels die op de Markt worden bevestigd, een initiatief van schaakvereniging De Combinatie uit Asten. Zo geeft voorzitter André Donkers om 13.00 uur samen met wethouders Janine Spoor en Leon van de Moosdijk het officiële startschot. 

Er is ook hooggeëerd bezoek: Astenaar en schaakgrootmeester Robin Swinkels is uitgenodigd om een simultaanwedstrijd te spelen. Verdeeld over diverse tafels neemt hij het tegelijkertijd tegen 25 andere schakers op. 

Ook Brabants jeugdkampioen Boyd Leenen van De Schakel speelt tegen eenieder die een potje snelschaken aandurft. Even daarvoor dammen wethouder Spoor en Piet van Rens, voorzitter van damvereniging EAD een potje, wethouder Van de Moosdijk kruist de degens met voorzitter van De Schakel Donkers.

Aanmelden

Liefhebbers die het tegen grootmeester Swinkels willen opnemen, kunnen zich per mail aanmelden via secretaris@decombinatieschaakt.nl. Bij slecht weer verhuist de simultaanwedstrijd naar Zaal Jan van Hoek. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant