Afbeelding

Gemeente Asten gooit vakantiepark Prinsenmeer op slot

Algemeen 1.941 keer gelezen

ASTEN/OMMEL - Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel moet op slot. De gemeente Asten heeft besloten de exploitatievergunning van de Oostappen Groep te weigeren. “Recreanten krijgen tot en met vrijdag om hun spullen te pakken.”

door Maarten Driessen

Een flinke klap voor vakantieparkmagnaat Peter Gillis, die ook in andere gemeentes waar hij opereert onder vuur ligt. Op basis van een Bibob-onderzoek, waarbij wordt bekeken of een vergunning mogelijk voor criminele doeleinden wordt misbruikt, heeft de gemeente Asten besloten de horeca- en milieuvergunningen voor Prinsenmeer in te trekken en de aangevraagde exploitatievergunning te weigeren. Dat betekent dat het vakantiepark op slot moet.
Lees hieronder verder

In mei van dit jaar vroeg de Oostappen Groep een nieuwe exploitatievergunning aan, maar dus zonder succes. Het Bibob-onderzoek vormt hiervoor de aanleiding. Er rust geheimhouding op, waardoor er niet inhoudelijk over kan worden gecommuniceerd.

‘Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren’

Rechtszaak

Eveneens in mei liet de gemeente aan Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer weten voornemens te zijn negatief te besluiten. Daarop werden diverse zienswijzen ingediend, maar deze gaven volgens de gemeente geen aanleiding voor een andere keuze. Daarop heeft het college nu besloten de vergunningen definitief in te trekken en te weigeren. Wel kan de Oostappen Groep nog bezwaar indienen en een rechtszaak aanspannen. 

“Daar waar andere ondernemers zich aan wet– en regelgeving houden, zien we bij Oostappen Groep een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van diezelfde regels. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren”, reageert burgemeester Anke van Extel-van Katwijk.

Gevolgen recreanten en bewoners

Op het park verblijven zowel recreanten als bewoners. “De recreanten moeten sowieso vertrekken, zij krijgen tot en met vrijdag om hun spullen te pakken en terug naar huis te gaan”, aldus een gemeentewoordvoerder. Wel kan de Oostappen Groep bij de rechtbank een voorlopige voorziening aanvragen, waarmee het besluit mogelijk tot nader order wordt uitgesteld. “Dat staat wel al op het netvlies van onze juristen, maar we wachten het af.”

Voor de groep bewoners ligt de situatie anders. Bewoning op het park is wettelijk niet toegestaan, maar er verblijven wel degelijk mensen in die vorm. “In de afgelopen maanden hebben we daar meermaals op gecontroleerd waardoor we aardig beeld hebben van wie er verblijven. In de loop van januari besluit het college van B en W hoe hiermee om te gaan wat betreft de handhaving.”

En de toekomst van het park zelf? “Prinsenmeer kan aan een andere partij worden verkocht die het kan gaan exploiteren. Maar zij moeten dan dezelfde procedures zoals nu doorlopen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant