Supermarkt Aldi is momenteel nog gevestigd aan de Julianastraat in Asten.  (Foto: Hein van Bakel)
Supermarkt Aldi is momenteel nog gevestigd aan de Julianastraat in Asten. (Foto: Hein van Bakel)

Grootschalige plannen in Asten: Aldi en Berkvens Wooncentrum pakken hun koffers

Algemeen 9.844 keer gelezen

ASTEN - Een kleine stoelendans in het centrum van Asten: supermarkt Aldi verhuist naar het pand van Berkvens Wooncentrum, dat op diens beurt een nieuwe locatie zoekt. Op de huidige plek van de Aldi moet vervolgens woningbouw komen.

door Maarten Driessen

Zo klinken althans de plannen, waaraan achter de schermen al een tijdje wordt gewerkt. De Aldi is tenslotte op zoek naar een nieuw pand en kwam zo’n twee jaar terug daarom bij Berkvens Wooncentrum uit. “Daar stonden we niet meteen om te springen, maar naarmate de tijd vorderde zagen we het steeds meer als een kans. Zelf dachten we namelijk ook al over onze toekomst na”, zegt Bart Berkvens van het Wooncentrum.

Bijdetijdse locatie
Want de huidige accommodatie aan het Floraplein is aan een stevige opknapbeurt toe. Zo moet de bovenverdieping op de schop en vraagt duurzaamheid eveneens om een flinke investering. Denk aan isolatie, ledverlichting en zonnepanelen. Al met al viel het kwartje zo naar een nieuwe start op een bijdetijdse locatie elders. “Idealiter in Asten, maar Someren behoort ook tot de mogelijkheden. Al hebben we een sterke voorkeur voor Asten: we zijn een Astens bedrijf met Astense mensen.”

‘Idealiter blijven we in Asten: we zijn een Astense bedrijf met Astense mensen’


De Aldi heeft recent het huidige pand aan het Floraplein aangekocht, al huist het Wooncentrum daar voorlopig nog wel even. Laatstgenoemde huurt nu dus tijdelijk van de Aldi. De realisatie van het totaalplan neemt sowieso nog enkele jaren in beslag.

Enthousiast
Maar de Aldi, het Wooncentrum én de gemeente zijn in ieder geval enthousiast. De drie zien een project met alleen maar voordelen, waarbij op diverse locaties een duidelijke kwaliteitsverbetering ontstaat. Eerder presenteerde de supermarkt haar plannen aan de gemeente en het college van B en W is in principe bereid daaraan mee te werken.

Wel is dit alles nog maar de start. “Voor zowel de huidige Aldi-locatie aan de Julianastraat als de nieuwe locatie aan het Floraplein is een bestemmingplanherziening nodig. Hiervoor worden de benodigde procedures opgestart en doorlopen. Onderdeel daarvan is een dialoog met de omgeving welke naar verwachting op korte termijn zal plaatsvinden”, aldus een gemeentewoordvoerder, die daarom nog geen concreet tijdspad kan schetsen.

Aldi heeft recent het pand van Berkvens Wooncentrum aangekocht


Aantrekkelijke woningbouw
Duidelijk is wel dat de gemeente kansen ziet voor ‘aantrekkelijke’ woningbouw op de huidige Aldi-locatie. Hoe die er precies uit moet komen te zien is vooralsnog onduidelijk. En dat geldt eveneens voor de panden grenzend aan de Aldi, zoals Vispaleis Jos Faro en kapsalon Vana, worden die straks ook bij de plannen betrokken? “Ook dat is nog niet bekend, dat moet nog ontwikkeld worden.”

Op de foto een schets van hoe de nieuwe Aldi eruit kan komen te zien. Dit is nog geen definitief eindontwerp.
Op de foto een schets van hoe de nieuwe Aldi eruit kan komen te zien. Dit is nog geen definitief eindontwerp.

Uit de krant