De groep EHBO'ers ontving vorige week dinsdag tijdens de jaarvergadering van EHBO-vereniging Asten hun certificaat en EHBDD-pasje.
De groep EHBO'ers ontving vorige week dinsdag tijdens de jaarvergadering van EHBO-vereniging Asten hun certificaat en EHBDD-pasje.

EHBO’ers gespecialiseerd in situaties met drank en drugs

Algemeen 267 keer gelezen

ASTEN - Steeds vaker zijn evenementen verplicht hulpverleners gespecialiseerd in situaties met betrekking tot drank en drugs op het terrein aanwezig te hebben. EHBO-vereniging Asten speelt daarop in en heeft 24 leden hiervoor speciaal laten opleiden. Zij mogen zichzelf voortaan hulpverlener Eerste Hulp bij Drank en Drugs noemen.

De 24 leden gingen in de maanden februari en maart met hun opleiding aan de slag. Zo leerden ze wat het effect is van bepaalde middelen en welke problemen deze middelen vervolgens kunnen opleveren. Ook leren cursisten hoe om te gaan met mensen die onder invloed zijn van drank of drugs.

Tijdens de jaarvergadering van EHBO-vereniging Asten vorige week dinsdag ontvingen zij hun certificaat en EHBDD-pasje. Zij kunnen vanaf nu worden ingezet op evenementen waar hun aanwezigheid verplicht wordt gesteld.

Daarnaast wil EHBO-vereniging Asten ook eigen instructeurs en lotusleden laten opleiden, zodat de vereniging de cursus in de toekomst zelf kan gaan verzorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant