Het IVN hoopt zondag tijdens de vroege vogelwandeling in de Groote Peel vele soorten te spotten.
Het IVN hoopt zondag tijdens de vroege vogelwandeling in de Groote Peel vele soorten te spotten.

IVN houdt vroege vogelwandeling in de Peel

Algemeen 307 keer gelezen

OSPEL - De Groote Peel vormt een waar Walhalla voor vogelspotters. Zeker in de lente én in de vroege ochtend, want dan zijn ze het meest actief. Daarom vertrekt het IVN Asten-Someren komende zondag al op tijd richting Ospel, om vanaf Buitencentrum De Pelen te starten met een vroege vogelwandeling.

Intussen zijn er al weer vele vogelsoorten terug van hun overwinteringsgebied. Andere zijn nog onderweg naar Nederland om hier aan hun voortplanting te werken, zoals in de Groote Peel. 

Het IVN hoopt komende zondag vele soorten te spotten, zoals de grutto en wulp, maar ook soorten zoals de blauwborst, roodborsttapuit en de rietgors. “En als we geluk hebben dan is de spotvogel en misschien ook wel het paapje te horen en te zien”, aldus het IVN.

Laarzen

De wandeling staat onder begeleiding van ervaren vogelaars van het IVN en vertrekt vanaf Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. De wandeling begint om 7.30 uur en duurt ongeveer drie uur. 

Het IVN raadt deelnemers aan om laarzen aan te trekken of op zijn minst waterdichte schoenen. Ook in de Groote Peel is het namelijk nog altijd erg nat. 

Vooraf aanmelden voor de wandeling is niet nodig en deelname is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant