(Foto: Hein van Bakel)
(Foto: Hein van Bakel)

Overweldigende belangstelling voor gratis bloemenzaad

Algemeen 427 keer gelezen

ASTEN - Een drukte van jewelste op de gemeentewerf in Asten afgelopen zaterdag. Ruim 600 inwoners kwamen daar hun gratis bloemenzaad ophalen, een gezamenlijke actie van de gemeente, de Agrarische Natuur Vereniging en Het Bloemenproject.

Het straatbeeld verfraaien én de biodiversiteit vergroten. Dat is de gedachte achter de bloemenzaadactie van de gemeente Asten, de Agrarische Natuur Vereniging (ANV) en Corné Mennen van Het Bloemenproject. Ruim 600 inwoners meldden zich hiervoor aan.

Afgelopen zaterdag konden zij hun zakjes met bloemenzaad ophalen op de gemeentewerf. Daar werden ze uitgedeeld door wethouder John Bankers en een team van vrijwilligers van de ANV. “Met deze kleine zaadjes creëren we grote impact,” aldus Bankers. “Als iedereen de zaadjes plant, betekent dit dat er in Asten een gebied van ruim 60000 vierkante meter aan extra bloemen ontstaat. Dat is goed voor onder andere bijen, vlinders en vogels.”

Ook Loes van den Boomen van de ANV juicht de actie toe. “Dit is precies waar wij als vereniging naar streven: als boer en burger samenwerken aan het verder verfraaien en leefbaar maken van de omgeving.” 

Het bloemenmengsel dat werd verstrekt is speciaal geselecteerd. De bloemen die ermee kunnen worden gekweekt trekken vlinders en bijen aan. “Hiermee maken we niet alleen Asten mooier, de bloemen zijn ook van onschatbare waarde voor onze kwetsbare natuur”, voegt Roy Heymans, beleidsuitvoerder groen, natuur en landschap van de gemeente toe.

Inwoners konden zich tot 17 maart aanmelden voor het project. Per adres werd maximaal 150 vierkante meter bloemenzaad beschikbaar gesteld. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant