De entree van vakantiepark Prinsenmeer.
De entree van vakantiepark Prinsenmeer.

‘Bewoners moeten Prinsenmeer hoe dan ook verlaten’

Algemeen 2.256 keer gelezen

ASTEN/OMMEL - De vaste bewoners op Prinsenmeer hopen hun stekje nog altijd te kunnen behouden. Om dat te bewerkstelligen werd eerder een speciale belangenvereniging opgericht. Maar de gemeente Asten blijft bij haar standpunt: links- of rechtsom zullen ze moeten vertrekken.

door Maarten Driessen

De ‘Belangenvereniging Recreanten De Peel’, zo heet de bundeling waarin de huidige bewoners van Prinsenmeer zich hebben samengevoegd. ‘Wij zullen meestrijden met de bewoners waar dit mogelijk is, we hebben een groot algemeen belang: we zijn allen eigenaar van onze geliefde accommodaties. Velen van ons hebben hun eigen kleine paradijs opgebouwd. Dit laten we ons niet zomaar afnemen’, aldus de vereniging op de eigen website.
Lees hieronder verder

De initiatiefnemers geven verder aan niet inhoudelijk te willen reageren totdat de gemeente een besluit heeft genomen.

Illegaal

Maar dat besluit, dat ergens deze maand wordt genomen, lijkt voor de bewoners hoe dan ook niet gunstig uit te gaan pakken. Er mag simpelweg niet op een vakantiepark worden gewoond, zo benadrukt burgemeester Anke van Extel-van Katwijk nog maar eens. “Het is niet de vraag óf, maar hoe en wanneer de bewoners het park moeten verlaten”, aldus Van Extel-van Katwijk.

Als er eenmaal een besluit is genomen, volgt wel nog de gebruikelijke procedure. “Dan hebben mensen ook de gelegenheid om een zienswijze in te dienen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant