Enkele tiny houses ontwikkeld door Verberne Projecten, een van de sprekers tijdens de thema-avond. (Foto: Verberne Projecten)
Enkele tiny houses ontwikkeld door Verberne Projecten, een van de sprekers tijdens de thema-avond. (Foto: Verberne Projecten)

Asten open voor nieuwe, alternatieve woonvormen

Algemeen 2.061 keer gelezen

ASTEN - De krapte op de woningmarkt is nog altijd enorm. Zeker als starter is het bijna ondoenlijk om aan een huis te komen. Hoewel Asten er in rap tempo nieuwe woonwijken bijkrijgt, overweegt de gemeente daarnaast ook alternatieve woonvormen. Volgende week woensdag 25 oktober kunnen inwoners meedenken over welke vormen dat precies zouden moeten zijn.

Tijdens de speciale themabijeenkomst bij het Varendonck College aan de Beatrixlaan komen diverse partijen uit de bouwwereld aan het woord, die zich allen richten op alternatieve woonvormen zoals tiny houses voor jongeren en ‘meer-onder-één-dakwoningen’ voor ouderen. Zo krijgen bezoekers van de avond een beeld van wat er allemaal mogelijk is.

Leden van de gemeenteraad zijn eveneens aanwezig als toehoorder. De raad is benieuwd welke voorkeuren voor alternatieve woonvormen er onder Astenaren leven.

Aanmelden

De themabijeenkomst bij het Varendonck College duurt van 19.30 uur tot 22.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst, dit kan per mail via griffier@asten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant