De nieuwe Maestro's vlnr: Koen van Dijck, Janine Spoor, Dirk Cortooms, Bertine Fritsen en Tiny Verberne. (Foto: Rob Fritsen)
De nieuwe Maestro's vlnr: Koen van Dijck, Janine Spoor, Dirk Cortooms, Bertine Fritsen en Tiny Verberne. (Foto: Rob Fritsen)

Debuut lonkt voor nieuwe Maestro’s

Algemeen 1.545 keer gelezen

ASTEN - De nieuwe hoofdrolspelers van Maestro Asten staan voor hun debuut. Komende zondag betreden de gelegenheidsdirigenten voor het eerst het podium in gemeenschapshuis ‘t Kwartier.

Daarmee gaat de nieuwe ronde van Maestro Asten officieel van start. Opnieuw zijn er vijf dirigenten aangewezen die de taak krijgen Harmonie St. Cecilia zo goed mogelijk te begeleiden. Dit keer zijn dat Dirk Cortooms, Koen van Dijck, Bertine Fritsen, Janine Spoor en Tiny Verberne.

De eerste voorronde wordt met recht een vuurdoop: de Maestro’s dirigeren ieder een muziekstuk dat ze nog niet met hun coach hebben kunnen oefenen. Wel keken de deelnemers de afgelopen weken mee met de repetities van de harmonie, om toch nog iets van een voorbereiding te kunnen draaien. Daardoor hebben ze zelf kunnen oefenen met een opname.

Vakjury

De eerste ronde wordt direct door een vakjury gejureerd en na afloop krijgen de Maestro’s te horen wie hun coach wordt. Vervolgens kunnen ze echt aan de bak om het dirigeren onder de knie te krijgen.

De eerste voorronde begint zondag om 14.30 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis ‘t Kwartier aan de Kerkstraat in Asten. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant