Afzwaaiend vorst Roland Aarts ontving vorig jaar een Koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten. (Foto: Hein van Bakel)
Afzwaaiend vorst Roland Aarts ontving vorig jaar een Koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten. (Foto: Hein van Bakel)

Frank Berkvens neemt Klot-scepter over van vorst Roland Aarts

Algemeen 1.107 keer gelezen

ASTEN - Na jarenlange trouwe dienst draagt vorst Roland Aarts van carnavalsstichting De Klot zijn scepter definitief over. Deze komt in handen van ceremoniemeester Frank Berkvens.

Aarts kan terugblikken op een omvangrijk dienstverband als vorst van De Klot. Zo begeleidde hij maar liefst elf hoogheden. Samen met zijn vrouw Rian is hij blij met deze mooie periode vol hoogtepunten. Ook De Klot zelf is hem hier zeer erkentelijk voor.

Scepter definitief over

De zoektocht naar een geschikte opvolger duurde niet lang. Ceremoniemeester Frank Berkvens stond immers al heel wat jaren aan Aarts’ zijde en is sinds kort actief als VIO, ofwel vorst in opleiding. Tijdens het prinsenbal komende zondag neemt Berkvens de scepter definitief over. ‘Ook voor Frank kent het Astense carnaval al lang geen geheimen meer, dus deze functie is bij hem in uitstekende handen’, aldus  De Klot.

Met de aanstelling van Berkvens werd de functie van ceremoniemeester vacant. Deze wordt ingevuld door Bram van den Eerenbeemt, die daarvoor zijn ervaring opgedaan in de raad van elf zal benutten.

Uit de krant