Gelijkspel NWC

zondag 16 februari 2014 - 20:12|NWC

Het eerste van NWC heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Volharding gelijk gespeeld. Het werd in Vierlingsbeek 1-1.

Volharding, met 52 treffers de meest scorende ploeg in de tweede klasse H, kwam sterk uit de startblokken. Zo kwam rechtsback Dennis Graat gevaarlijk op en ook zijn schot was prima, maar de harde knal ging over. Even later was de thuisclub wel doeltreffend. Een afgeslagen bal werd door Kevin Reijnders in de 9de minuut binnengeschoten: 1-0.

Na een kwartier trokken de Astenaren het duel wat meer naar zich toe. De bezoekers voetbalden beter en kregen via Youri van Brussel een aardige kans, maar zijn vrije trap ging naast. Even later ontfutselde Martijn Mulder Volharding-verdediger Marvin Chirino de bal, maar uiteindelijk strandde hij op keeper Job Vullings.

Weer een kwartier later kwam NWC op gelijke hoogte. Van Brussel kopte een voorzet van Mulder in de 30ste minuut binnen: 1-1. Vlak voor rust vuurde NWC-er Sohail Rahimi nog een fraaie kanonskogel af, maar de bal ging over. En dus gingen beide teams met een gelijke stand de kleedkamers in.

Na rust bleven de bezoekers de betere ploeg. NWC toonde zich een goed voetballend elftal dat vaak op de helft van Volharding aanwezig was. Alleen ontbrak het de oranjehemden aan een eindpass, waardoor er geen uitgespeelde kansen gecreëerd konden worden. Regelmatig verdedigden de gasten zeer gevaarlijk uit, waardoor Volharding één keer een grote scoringskans kreeg. NWC-keeper Gijs Brüsewitz voorkwam de tegengoal echter uitstekend.

In de slotfase ontstond wat irritatie in het veld. Nadat Marco Daniëls zijn tegenstander Martijn Mulder hard neerhaalde - de middenvelder ontving echter geen kaart waar rood terecht was geweest - kreeg een aantal spelers het even met elkaar aan de stok, maar al gauw waren de gemoederen weer gesust in deze verder sportieve wedstrijd.

Volharding ging er in de blessuretijd nog bijna vandoor met de overwinning. Een schot van Reijnders belandde via een Astens been echter op het dak van het doel, waardoor de punten op sportpark Soetendaal gedeeld werden. Daar zal vooral NWC niet tevreden mee zijn, ook omdat een aantal concurrenten punten gemorst hebben. De tweede periodetitel kan overigens nog altijd gewonnen worden.

Volgende week zondag speelt NWC een thuiswedstrijd tegen Heeswijk, maar eerst gaan de Astenaren donderdag voor de beker op bezoek bij Geusselt Sport in Maastricht. Aanvang 20.00 uur.

Opstelling NWC:
Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Rudi Strauss, Sohail Rahimi, Rob Jacobs, Youri van Brussel, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Itay Blaycher.

Gerelateerde nieuwsberichten

SV Ondo opent competitie met nederlaag HEUSDEN - Na drie goede bekerwedstrijden speelde SV Ondo zondag onherkenbaar tegen Neerkandia. De seizoensopeneren werd op eigen sportpark De Heikamp met 1-2 verloren. In een matige eerste helft met... 23 september 2019 - 10:03
Valse competitiestart voor ondermaats spelend NWC OOST-, WEST- EN MIDDELBEERS – NWC staat na een sterke voorbereiding weer even met beide benen op de grond. De equipe van trainer Roel Nabuurs werd zonmiddag afgetroefd door een... 23 september 2019 - 09:01
NWC kwalificeert zich voor volgende bekerronde ASTEN - NWC heeft de uitstekende voorbereiding bekroond met kwalificatie voor de volgende ronde in de beker. De formatie van trainer Roel Nabuurs versloeg zondag dankzij een sterke eerste helft... 16 september 2019 - 09:41
SV Ondo bekert door na gelijkspel tegen Brandevoort HEUSDEN - SV Ondo moest zondag minimaal een punt pakken, thuis tegen SV Brandevoort. Het 1-1 gelijkspel was dan ook voldoende voor een plaatsje in de volgende bekerronde. In de... 16 september 2019 - 09:25
SV Ondo verrast derdeklasser Liessel HEUSDEN - SV Ondo versloeg zondag verrassend derdeklasser Liessel. Het bekerduel op sportpark De Heikamp eindigde in 3-2. Het werd een mooie voetbalmiddag met een aantrekkelijke pot voetbal, waar in... 9 september 2019 - 09:43
NWC vrijwel zeker van kwalificatie voor volgende bekerronde GELEEN - NWC heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in het bekertoernooi. De Astenaren versloegen tweedeklasser Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie afgetekend met 1-5 en kunnen kwalificatie voor de volgende ronde bijna niet meer... 9 september 2019 - 09:31