Gelijkspel NWC

zondag 16 februari 2014 - 20:12|NWC

Het eerste van NWC heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Volharding gelijk gespeeld. Het werd in Vierlingsbeek 1-1.

Volharding, met 52 treffers de meest scorende ploeg in de tweede klasse H, kwam sterk uit de startblokken. Zo kwam rechtsback Dennis Graat gevaarlijk op en ook zijn schot was prima, maar de harde knal ging over. Even later was de thuisclub wel doeltreffend. Een afgeslagen bal werd door Kevin Reijnders in de 9de minuut binnengeschoten: 1-0.

Na een kwartier trokken de Astenaren het duel wat meer naar zich toe. De bezoekers voetbalden beter en kregen via Youri van Brussel een aardige kans, maar zijn vrije trap ging naast. Even later ontfutselde Martijn Mulder Volharding-verdediger Marvin Chirino de bal, maar uiteindelijk strandde hij op keeper Job Vullings.

Weer een kwartier later kwam NWC op gelijke hoogte. Van Brussel kopte een voorzet van Mulder in de 30ste minuut binnen: 1-1. Vlak voor rust vuurde NWC-er Sohail Rahimi nog een fraaie kanonskogel af, maar de bal ging over. En dus gingen beide teams met een gelijke stand de kleedkamers in.

Na rust bleven de bezoekers de betere ploeg. NWC toonde zich een goed voetballend elftal dat vaak op de helft van Volharding aanwezig was. Alleen ontbrak het de oranjehemden aan een eindpass, waardoor er geen uitgespeelde kansen gecreëerd konden worden. Regelmatig verdedigden de gasten zeer gevaarlijk uit, waardoor Volharding één keer een grote scoringskans kreeg. NWC-keeper Gijs Brüsewitz voorkwam de tegengoal echter uitstekend.

In de slotfase ontstond wat irritatie in het veld. Nadat Marco Daniëls zijn tegenstander Martijn Mulder hard neerhaalde - de middenvelder ontving echter geen kaart waar rood terecht was geweest - kreeg een aantal spelers het even met elkaar aan de stok, maar al gauw waren de gemoederen weer gesust in deze verder sportieve wedstrijd.

Volharding ging er in de blessuretijd nog bijna vandoor met de overwinning. Een schot van Reijnders belandde via een Astens been echter op het dak van het doel, waardoor de punten op sportpark Soetendaal gedeeld werden. Daar zal vooral NWC niet tevreden mee zijn, ook omdat een aantal concurrenten punten gemorst hebben. De tweede periodetitel kan overigens nog altijd gewonnen worden.

Volgende week zondag speelt NWC een thuiswedstrijd tegen Heeswijk, maar eerst gaan de Astenaren donderdag voor de beker op bezoek bij Geusselt Sport in Maastricht. Aanvang 20.00 uur.

Opstelling NWC:
Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Rudi Strauss, Sohail Rahimi, Rob Jacobs, Youri van Brussel, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Itay Blaycher.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een ander leven De laatste weken krijg ik vaak de vraag van mensen: 'wat doe je nu er tijdens de corona tijd geen races worden verreden?' Om mee te beginnen is het belangrijkste... 8 mei 2020 - 10:00
Coronamaatregelen voor voetbal ongewijzigd REGIO - Het voetbal, zowel amateur als betaald, blijft tot zeker 6 april op zijn gat liggen. De datum van 1 juni die landelijk voor overige evenementen geldt is voor... 25 maart 2020 - 14:29
Voetballend Brabant kan dit weekend thuisblijven BRABANT - De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal in de provincie Noord-Brabant afgelast. Vanwege het coronavirus wordt er in ieder geval komend weekend niet gevoetbald. Eerder ging er... 11 maart 2020 - 11:58
11 kampioenen bij Soo Bak-Gi ASTEN – Het was weer een productief weekend voor taekwondoschool Soo Bak-Gi uit Asten. Tijdens de eerste Rotterdam Taekwon-Do Cup kroonden maar liefst elf leden zich tot kampioen. Voor het... 9 maart 2020 - 18:43
Strijdvaardig SV Ondo niet slim genoeg HEUSDEN – SV Ondo is zondag op eigen veld op een gelijkspel blijven steken. Het duel tegen SV Laar eindigde in 1-1. In een natte, koude wedstrijd waarin beide teams... 9 maart 2020 - 08:20
Belangrijke zege NWC op Braakhuizen GELDROP – NWC heeft zondag op een druilerig sportpark De Kievit de vieze smaak van de uitnederlaag tegen hekkensluiter Rood-Wit weggespoeld met een klinkende 0-3 zege op Braakhuizen. De oranjehemden,... 9 maart 2020 - 08:12