NWC wist dit jaar te promoveren en de Kanaalderby winnend af te sluiten.

Een terugblik op de eerste seizoenshelft

dinsdag 31 december 2019 - 12:09|Jordy van de Brug

REGIO – De winterstop heeft zijn intrede gedaan. Voorlopig wordt er niet gevoetbald. Zondag 26 januari rolt de eerste bal weer. Tijd dus voor een terugblik op de eerste seizoenshelft. 

ST Someren/NWC
Het werd niet de start waar de dames van Ivo Veltrop op hadden gehoopt. Vol goede moed begon Someren/NWC eind september aan het seizoen. De vijfde plaats van vorig jaar in de Hoofdklasse moest minstens geëvenaard worden. De eerste paar wedstrijden leken de dames weer goed op weg. Er werd gelijkgespeeld tegen DSE en gewonnen van RKSV Nuenen. In de maand oktober en november kwam er echter de klad in, met als grote tegenvaller de 3-0 nederlaag tegen nummer laatst Buitenveldert. Toch werden er tussendoor nog wat punten behaald. Someren/NWC staat inmiddels op een achtste plaats in de Hoofdklasse met 10 punten uit 11 wedstrijden. De dames beginnen een week later met de competitie. Zondag 2 februari speelt de ploeg van Veltrop een uitwedstrijd tegen nummer drie Maarssen.

SV Someren
De eerste seizoenshelft in Someren kenmerkte zich vooral door de vele blessures. Trainer Dominik Vergoossen moest elke week puzzelen om een juiste opstelling te vinden. Met enkele junioren en oudgedienden sprokkelde Someren flink wat punten. In de maand november bleef Someren zelfs ongeslagen en scoorde het aan de lopende band. Ook doelman Maarten Werts liet zich weer van zijn goede kant zien, zowel in het doel als bij het vijandelijke doel. Ook doet SV Someren na de winterstop nog mee in de districtsbeker. In de tweede klasse F staan de blauw-witten op een zesde plaats met 19 punten uit 12 wedstrijden. Het gat naar de top-3 bedraagt slechts 4 punten. Na de winterstop begint de ploeg van Vergoossen met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Oirschot Vooruit.

NWC
De promovendus beleefde een prima eerste seizoenshelft, met als hoogtepunt de winst in de Kanaalderby. Op eigen veld werd SV Someren met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. De ploeg van trainer Roel Nabuurs, die aankondigde na dit seizoen te vertrekken bij NWC, sprokkelde heel wat punten en is inmiddels terug te vinden op een keurige zevende plaats in de tweede klasse F met 17 punten uit 12 wedstrijden. Ook NWC doet na de winterstop nog mee aan het bekertoernooi. Via Chesron Geuns won de ploeg uit Asten vorige week in de slotminuut van FC Schadewijk. De eerste wedstrijd in de competitie vindt plaats op zondag 26 januari in Mierlo-Hout. 

SSE
Het was de mannen van trainer John Elbers bijna gelukt. Een seizoenshelft ongeslagen blijven. Helaas voor SSE ging het de laatste wedstrijd voor de winterstop mis. Neemt niet weg dat de ploeg uit Someren-Eind, net als vorig seizoen, goed mee kan in de top van de vierde klasse E. Vooral scorend liet de ploeg zich gelden (3-4 overwinning bij Ondo, 3-0 winst tegen Maarheeze, 3-0 winst tegen FC Oda). De ploeg van Elbers is terug te vinden op een derde plaats in de competitie met 23 punten uit 12 wedstrijden. Het gat naar de koploper bedraagt 6 punten. Zondag 26 januari speelt SSE een thuiswedstrijd tegen nummer vijf RKMSV uit Meijel. 

SV Lierop
De ploeg uit Lierop had zich een andere eerste seizoenshelft gewenst. Met slechts twee overwinningen uit elf wedstrijden is het team van trainer Roy Manders terug te vinden op een tiende plaats in de vierde klasse E met 11 punten uit 11 wedstrijden. Wel werd er maar vier keer verloren, maar de vele gelijke spelen brachten SV Lierop nog niet waar ze willen staan. Hoogtepunt was de 5-2 overwinning op s.v. Laar op 3 november. De eerste wedstrijd na de winterstop staat gepland op 26 januari. In Weert neemt de ploeg van Manders het dan op tegen nummer acht FC Oda.

Ondo
Ook Ondo heeft betere tijden gekend. Vrijwel alles leek in de eerste seizoenshelft verkeerd te vallen. Waar vorig jaar het kwartje goed viel met een eerste plaats tot gevolg, viel deze de afgelopen maanden net niet de goede kant op. Met slechts drie overwinningen uit twaalf wedstrijden staat het team van trainer Mark Lommen elfde in de vierde klasse E. Lommen kondigde tevens aan na dit seizoen te vertrekken bij de ploeg uit Heusden. De competitieresultaten stonden in de eerste helft van het seizoen in schril contrast met de bekerresultaten. Vorige week versloeg Ondo eersteklasser HVCH na strafschoppen en ging door naar de volgende ronde. Wellicht geeft het vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Zondag 26 januari speelt de ploeg uit Heusden een thuiswedstrijd tegen nummer dertien DESM. 

SVSH
De ploeg uit Someren-Heide beleefde een prima eerste helft van het seizoen in de vijfde klasse D. Met 19 punten uit 11 wedstrijden doet de ploeg van trainer Niels Roijakkers goed mee in de middenmoot. Er werd tot nu toe slechts twee keer verloren. Wel werd er ook vier keer gelijkgespeeld. Vooral scorend zag het er goed uit bij SVSH. Het team maakte al 29 doelpunten, met als uitschieters de 7-0 overwinning op SVVH en 6-4 overwinning op Belfeldia. Na de winterstop staat zondag 26 januari de thuiswedstrijd tegen Olympia Boys op het programma. 

Olympia Boys
Ook in de vijfde klasse kreeg Olympia Boys nog geen voet aan de grond. Na de degradatie vorig jaar leek de ploeg uit Ommel in de maand september meteen de weg naar boven in te hebben geslagen, maar al gauw kwam de klad erin met als dieptepunt de 5-0 nederlaag tegen Egchel op 27 oktober. Inmiddels staat de ploeg van trainer Maikel van de Rijt op een tiende plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden. 26 januari gaat het team uit Ommel op bezoek bij SVSH uit Someren-Heide. 

Gerelateerde nieuwsberichten

NWC legt het af tegen beter Marvilde ASTEN – Een gehavend NWC kwam zondagmiddag tekort tegen hoogvlieger Marvilde. Op een winderig sportpark ’t Root wonnen de Veldhovense bezoekers verdiend met 2-4. Pas in de tweede helft ontbrandde... 17 februari 2020 - 08:41
SV Ondo wint in Leende LEENDE – Een stormachtig duel in Leende leverde SV Ondo zondag de volle buit op. Daarmee haken de Heusdenaren voorzichtig aan bij de middenmoot in de vierde klasse E. Het... 17 februari 2020 - 08:23
Rondje langs de velden REGIO – Storm Ciara raasde afgelopen zondag over Nederland. Dit betekende geen amateurvoetbal. Alle wedstrijden op zondag werden afgelast. Aankomende zondag staat er wel weer een speelronde op het programma... 14 februari 2020 - 23:31
NWC zondag in Asten tegen Marvilde ASTEN - Na een voetballoos weekend vanwege de storm Ciara maakt NWC zich op voor de thuiswedstrijd tegen Marvilde, zondagmiddag op sportpark ’t Root. Een opponent tegen wie de oranjehemden... 14 februari 2020 - 15:16
Goaltjesmachine Thijs van Pol vertrekt naar België ASTEN - Thijs van Pol vertrekt aan het eind van dit seizoen bij vv Gemert. De Astenaar maakt de overstap naar FC Wezel Sport, dat uitkomt in de Belgische Eerste... 11 februari 2020 - 10:06
Vechten, en daarna een boks en een knuffel ASTEN – Zijn eerste kickbokspartij leverde hem binnen tien seconden een gebroken neus op. Toch was Astenaar Job Lans meteen verkocht. De 16-jarige topsporter timmert hard aan de weg en... 7 februari 2020 - 12:23