Sander van den Eijnde kwam tijdens de vorige wedstrijd tegen Geldrop in 2014 ook in actie voor NWC.
Sander van den Eijnde kwam tijdens de vorige wedstrijd tegen Geldrop in 2014 ook in actie voor NWC.

NWC sluit 2023 af met thuisduel tegen Geldrop

Sport 265 keer gelezen

ASTEN - Nog één keer dit jaar gaat NWC alles uit de kast halen om de drie punten in Asten te houden. Zondag ontvangen de oranjehemden Geldrop, dat twee punten minder heeft en elfde staat in klasse 2D.

De bezoekers hadden zich meer van de eerste seizoenshelft voorgesteld. Geldrop pakte uit de eerste vier duels acht punten, stond zelfs even bovenaan in 2D, maar vervolgens leed men vier nederlagen op een rij waarbij liefst dertien tegentreffers werden geïncasseerd. 

Zondag hielden de groenwitten een puntje over aan de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’08 (0-0), maar ook dat resultaat beoordeelde men op sportpark De Kievit als onvoldoende. Afgelopen seizoen degradeerde Geldrop uit de eerste klasse door in de tweede play-offwedstrijd, in Rotterdam tegen Antibarbari, met 3-2 te verliezen. 

Na negen duels pakte Geldrop, driemalig Nederlands algemeen amateurkampioen in de jaren tachtig en negentig, negen punten en daarmee staat het team op plaats elf. Clubtopscorer is linksbuiten Bob van de Ven, die tot op heden vier keer doel trof.

Trainerskoppel

Geldrop staat onder leiding van trainerskoppel Marco van den Braken en William van Moorsel, die beiden na het seizoen afscheid nemen van de club. Eerstgenoemde was in het verleden hoofdcoach van NWC, namelijk in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006. In 2005 stond Van den Braken aan het roer toen de Astenaren voor de derde maal op rij het kampioenschap vierden en zo naar de tweede klasse promoveerden. 

Een 2-2-gelijkspel op bezoek bij het Venlose VVV’03, in april van dat jaar, volstond om voortijdig met de titel aan de haal te gaan. Het seizoen daarna handhaafde NWC zich op de valreep in de tweede klasse, waarna de Eindhovense oefenmeester naar Waalre vertrok.

Sterke opmars

NWC kan de sterke opmars van de laatste weken een extra impuls geven als ook zondag op het eigen sportpark een goed resultaat wordt behaald. Het is de eerste van een serie wedstrijden tegen opponenten uit het rechterrijtje, want in januari treft de formatie van trainer Mario Verlijsdonk ook nog Hilvaria (thuis) en ZSV (uit). 

NWC ging het vrije weekend in als zevende, maar na zondag daalde de ploeg twee plekken. De Astense equipe zou nog een positie kunnen opschuiven als Wilhelmina’08 donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Bladella zou verliezen, maar dat is zo vroeg in het seizoen nog niet zo veelzeggend. De lijn doorzetten van de laatste duels is de opgave voor NWC, dat op dit moment gewoon lastig te kloppen is. 

Rode kaart

Op 26 november had ook hoogvlieger De Valk moeite met de oranjehemden, maar toch wist de kampioenskandidaat uit Valkenswaard moeizaam met 1-0 te winnen tegen een NWC dat een uur met tien man speelde vanwege een directe rode kaart voor Daan van Gansewinkel, die twee duels geschorst zal moeten toekijken.

De laatste keer dat NWC de Geldroppenaren ontving was in november 2014, toen het treffen op eerste klasse-niveau doelpuntloos eindigde. Voor beide elftallen wordt het een belangrijke ontmoeting zondagmiddag op ’t Root, waar NWC de huid opnieuw duur zal willen verkopen tegen een Geldrop dat juist weer in een mindere vorm verkeert. 

De wedstrijd begint, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, gewoon om 14.30 uur en de heer Bouders is aangesteld als arbiter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant