Hoofdtrainer Mario Verlijsdonk uit Zeilberg vertrekt na dit seizoen bij NWC Asten. Hij heeft er dan drie seizoenen in Astense dienst opzitten.
Hoofdtrainer Mario Verlijsdonk uit Zeilberg vertrekt na dit seizoen bij NWC Asten. Hij heeft er dan drie seizoenen in Astense dienst opzitten.

NWC en Mario Verlijsdonk na dit seizoen uit elkaar

Sport 607 keer gelezen

ASTEN - Mario Verlijsdonk is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van NWC Asten. De Zeilbergse coach is bezig aan zijn derde seizoen in Astense dienst.

Na het plotselinge vertrek van Ruud Vermeer in oktober 2021 werd Verlijsdonk als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Een ervaren rot in het vak: de Zeilbergenaar was jarenlang assistent-trainer bij Helmond Sport en stond daar ook meermaals als interim-trainer aan het roer.

In Asten kreeg hij in zijn eerste seizoen steeds meer lijn in het spel van de vaandelploeg. Zo werd op een haar na naast de play-offs om promotie gegrepen, NWC eindigde als zesde in de tweede klasse. Het seizoen daarop zorgde een sterke opmars na de winterstop voor een zevende plaats op de eindklassering. Diezelfde positie bezetten de Astenaren momenteel ook in het huidige seizoen. 

Opvolger

Het bestuur heeft besloten na afloop van het voetbaljaar een punt achter de samenwerking te zetten. De club gaat dan ook op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. 

Het bestuur laat weten Verlijsdonk erkentelijk te zijn voor zijn grote inzet binnen de vereniging, ook voor de jeugdafdeling en de jonge spelers die gedurende zijn periode naar de selectie zijn doorgestroomd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant