Gijs Brüsewitz wist lange tijd het doel schoon te houden maar moest in minuut 69 toch capituleren.
Gijs Brüsewitz wist lange tijd het doel schoon te houden maar moest in minuut 69 toch capituleren.

Tiental NWC lijdt nipte nederlaag bij De Valk

Sport 232 keer gelezen

VALKENSWAARD – Het lukte NWC zondag om kampioenskandidaat De Valk lange tijd van score af te houden. De aanvallend onmachtige Astenaren speelden een uur met een man minder door een rode kaart voor Daan van Gansewinkel, maar slikten pas in minuut 69 de enige tegentreffer met een terechte, maar kleine nederlaag tot gevolg: 1-0.

Net zoals de laatste weken koos NWC-trainer Mario Verlijsdonk er opnieuw voor om zijn elftal zeer gegroepeerd te laten spelen en te gokken op de tegenaanval. Clubtopscorer Mees Janssen, die vorige week thuis tegen Reusel Sport/CoTrans (3-0) een belangrijke rol vervulde, ontbrak vanwege een lichte hamstringblessure. Daardoor konden de gasten niet datzelfde gevaar stichten en was men in offensief opzicht vrijwel onmachtig. 

Dus hield NWC het compact en moest De Valk het spel maken, waar enkele redelijke kansen uit voortvloeiden. Zo miste verdediger Aart Verberne het doel na afleggen van Mauro van Houtum en kopte Abdelauoli Azmani op doelman Gijs Brüsewitz. De beste mogelijkheid was ook voor Azmani, uit een indraaiende voorzet vanaf links. Hij tikte de bal listig over Brüsewitz heen, maar de Astense aanvoerder Martijn Henst reageerde alert en werkte de bal op de doellijn weg. 

NWC verdedigde opnieuw stug, maar de opgave werd er niet eenvoudiger op toen Daan van Gansewinkel na een verloren sprintduel om de bal Luuk Broers van achteren neerlegde. Arbiter Ploegstra wilde aanvankelijk de gele kaart geven, maar bedacht zich snel en toonde de NWC-speler rood. Een niet al te slimme actie en de rode prent was dan ook wel te verklaren. 

De Valk werd gaandeweg wat ongeduldiger en omdat de oranje muur nog sterker werd opgetrokken, probeerde men het een aantal keer opportunistisch via afstandsschoten die geen van allen gevaarlijk werden. De bezoekers ontsnapten nog wel even toen een getoucheerde uithaal van verdediger Robbert Born ternauwernood werd gegrepen door Brüsewitz. NWC hield stand en beide teams gingen rusten met een brilstand.

Overlevingsstand 

Na de pauze moest NWC logischerwijs weer in de overlevingsstand en dat lukte lange tijd prima. Goalgetter Joran Vermeulen had net na rust wel de 1-0 op zijn schoen, maar nadat hij uit de draai van dichtbij schoot belandde de bal naast het doel. Ook een kopbal van Broers, in vrije positie, ging voorlangs. 

Niet veel later had de Valkenswaardse middenvelder meer geluk toen hij via een dieptepass vanuit de defensie perfect werd gelanceerd, en na een goede aanname de bal behendig in de verre hoek tikte: 1-0. 

De Valk speelde niet secuur waardoor NWC eigenlijk tot in de blessuretijd in de wedstrijd bleef, maar erg weinig kon forceren voor de neus van goalie Dennis Verhoeven. Het meest dreigend was een lob van veraf die van de voeten van Robin Rijnders kwam, maar op de doellijn werd gepakt door de sluitpost van de thuisploeg. 

Debuut

Aan de overkant had Brüsewitz in de korte hoek nog een antwoord op een harde poging van Azmani en raakte de inglijdende Antonio Balta voor open doel de lat uit een voorzet van Gideon Pieschel. NWC perste er nog wel een slotoffensief uit, maar met tien man waren de krachten veelal verbruikt en kregen de oranjehemden geen kansen meer. Overigens maakte Jaden van der Lee in de slotfase zijn debuut in het Astense vaandelteam. 

De Valk won verdiend, maar nipt tegen een NWC dat wederom gedisciplineerd en stug speelde en een overkomelijke nederlaag leed bij de nummer twee in klasse 2D. Zo kwam er een einde aan de ongeslagen status van vijf duels, terwijl De Valk ongeslagen bleef.

Dit jaar moet de equipe van Verlijsdonk, die aan het eind van het seizoen de club zal verlaten, nog één keer aan de bak en wel thuis tegen nummer elf Geldrop. De ontmoeting met de formatie van voormalig NWC-coach Marco van den Braken wordt gespeeld op zondag 10 december om 14.00 uur. 

Volgende week is NWC vrij en kan de batterij dus weer even opgeladen worden na een aantal intensieve wedstrijden waarin erg veel arbeid werd verricht met positieve resultaten tot gevolg, die leidden tot een huidige zevende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant