De vijf examenkandidaten (in het midden) van taekwondoschool Soo Bak-Gi.
De vijf examenkandidaten (in het midden) van taekwondoschool Soo Bak-Gi.

Vijf nieuwe zwarte banden bij Soo Bak-Gi

Sport 827 keer gelezen

ASTEN - Taekwondoschool Soo Bak-Gi uit Asten is vijf ‘zwarte banders’ rijker. Gijs Bekx, Soad Elsayyad, Eva van den Eijnde, Nicole de Heer en Lucas van Dijk konden allen eindelijk hun doel waarmaken.

Aan de apotheose afgelopen zondag gingen jaren van trainen, keuzes maken en leuke dingen opofferen vooraf. De landelijke Dangraadexamens werden door een commissie in het Gelderse Asperen afgenomen. De commissie bestond uit vijf juryleden met de 5e tot en met de 8e Dan. Soo Bak-Gi was daarbij goed vertegenwoordig met vijf van de in totaal dertien examenkandidaten.

Het drie uur durende examen bestond uit de onderdelen tuls, stap-sparring, zelfverdediging, breken op loshangende houten planken, powerbreektest, sparren en een theorietoets. Ook moesten alle kandidaten een fittest afnemen, om te laten zien dat ze fysiek klaar zijn voor de zwarte band.

Huldiging

Het niveau van de Astense deelnemers lag hoog en de jury was na afloop dan ook vol lof over ‘De Vijf Musketiers’, zoals ze binnen de club al een jaar worden genoemd. De vijf worden vanavond bij Soo Bak-Gi zelf gehuldigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant