Mees Janssen vormde opnieuw een ware plaag voor zijn tegenstander.
Mees Janssen vormde opnieuw een ware plaag voor zijn tegenstander.

Gedisciplineerd NWC troeft Reusel Sport op eigen veld af

Sport 525 keer gelezen

ASTEN – De weg omhoog is verder ingezet door NWC. De oranjehemden rekenden zondag thuis af met nummer vier Reusel Sport\CoTrans (3-0) dankzij een uiterst gedisciplineerd uitgevoerd wedstrijdplan, waarin NWC op zeer stugge en gegroepeerde wijze opereerde en keihard toesloeg in de omschakeling.

In het eerste kwartier was het Reusel Sport dat het spel dicteerde en het meeste balbezit had. Er was veel dreiging, maar vele grote kansen bleven uit. NWC overleefde het openingskwartier en greep na achttien minuten zélf de voorsprong. Robin Rijnders voerde samen met Daan van Gansewinkel een korte corner uit, waarna eerstgenoemde de bal met zijn linkerbeen indraaide. De voorzet werd door niemand getoucheerd en rolde zo de verre hoek in: 1-0.

Nog binnen de minuut verdubbelde NWC zelfs de score. Een diepe bal van captain Martijn Henst bracht Mees Janssen in stelling, die met een prachtige subtiele lob keeper Brent van der Heijden verschalkte die net te ver voor zijn doel stond: 2-0.

Zo zat NWC al vroeg op rozen, maar moest het geconcentreerd blijven om Reusel Sport niet terug te laten keren in het duel. Dat deden de manschappen van trainer Mario Verlijsdonk, want NWC hield het uiterst compact, verdedigde scherp en in de counter werd de thuisploeg regelmatig levensgevaarlijk. Spits Mees Janssen hield telkens meerdere Reusel Sport-verdedigers bezig en vormde een plaag voor de bezoekers.

Net voor rust kreeg de formatie uit Reusel nog wel twee kansen. Zo belandde een kopbal van Dirk de Koning vanuit een lastige hoek in het zijnet en de beste mogelijkheid was daarna voor jongeling Davy Verbaant. Hij sneed naar binnen en zette de Astense achterhoede op het verkeerde been, maar zijn inzet die niet hard maar wel doelgericht was, rolde vervolgens tegen de paal.

Tomeloze inzet

Na de thee moest NWC de voorsprong in veiligheid zien te houden en men bleef tomeloze inzet en teamdiscipline aan de dag leggen. Reusel Sport had nog steeds veelvuldig de bal, maar voetballend kwamen de vorig seizoen via de play-offs gepromoveerde geelzwarten niet door de solide Astense muur heen. 

Hoofdcoach Marc Post besloot gaandeweg wat opportunistischer te gaan spelen en zijn team probeerde het plots vooral met hoge ballen en voorzetten. Ook toen capituleerde NWC niet. Sterker nog, het waren de gastheren die de beste kansen kregen. 

In minuut 63 had Mees Janssen opnieuw een weergaloze solo in huis die meerdere verdedigers te machtig was. De jongeling legde aan voor een schot, maar via de vuisten van goalie Van der Heijden en de lat ging de bal over het doel. De aanvaller raakte tijdens deze actie echter geblesseerd aan zijn hamstring en moest zich laten vervangen door routinier Martijn Ghielen.

In het laatste kwartier kwamen er meer mogelijkheden voor de oranjehemden. Zo kopte schaduwspits Tim van Dijk, die gedurende de hele wedstrijd veel verdedigende meters maakte en zijn persoonlijke duels vaak won, naast op keurig aangeven van Rijnders. Even later zag Van Gansewinkel dat Van der Heijden te ver voor zijn doel stond en dus besloot de middenvelder eens uit te halen. Van enorme afstand zag hij zijn poging net naast het doel belanden. 

Zo’n acht minuten voor tijd verscheen Len van Roy, vorige week nog matchwinner op bezoek bij FC Eindhoven AV (1-2) alleen voor de keeper. Hij controleerde de bal en ook zijn klinische uithaal was in orde, maar opnieuw stond het houtwerk de beslissing in de weg. Aan de overzijde voorkwam de sobere sluitpost Gijs Brüsewitz dat de inlopende Dirk de Koning net voor de blessuretijd voor de aansluitingstreffer zorgde. 

In de slotminuten deelde NWC de genadeklap uit. Van Dijk ging in overtalsituatie op jacht naar het Reusel Sport-doel, legde af op de vrijstaande Ghielen en hij knalde de bal hard en hoog in het doel: 3-0. En zo kreeg NWC loon naar werken, na een wedstrijd waarin het combinatiespel van de equipe uit de Kempen uitstekend lam werd gelegd. 

Het collectief van NWC leverde een uitmuntende teamprestatie en via een subliem countersysteem deelde het elftal van Verlijsdonk in aanvallend opzicht flinke tikken uit. Het werd 3-0 op sportpark ’t Root, waardoor NWC naar plek zeven is gestegen en voor de vijfde maal op rij in competitieverband ongeslagen bleef. Waar het in het begin van het seizoen nog vaak los zand leek, staat er inmiddels een steeds sterker elftal dat op deze manier lastig te verslaan is. 

Zondag volgt een nieuwe uitdaging, als de Astenaren op bezoek gaan bij de nog ongeslagen nummer twee De Valk in Valkenswaard.

Opstelling NWC
Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel (87’ Max van Halteren), Len van Roy, Tim van Dijk, Mark Bosch, Robin Rijnders (77’ Lex van Empel) en Mees Janssen (65’ Martijn Ghielen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant