Mark Bosch maakte de 1-1 tegen Heeze. Het bleek echter niet genoeg voor een punt.
Mark Bosch maakte de 1-1 tegen Heeze. Het bleek echter niet genoeg voor een punt.

NWC geklopt door effectief Heeze

Sport 473 keer gelezen

ASTEN - NWC blijft ook na de tweede speelronde puntloos. Thuis tegen Heeze waren de oranjehemden de dominerende ploeg aan de bal en ook kansen kreeg NWC – overigens alleen voor rust – voldoende, maar de zakelijke bezoekers, die inzakten, kozen hun momenten en waren vele malen effectiever: 1-4.

Heeze, vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Tom Derkx werd gelanceerd, maar knalde wat wild over het doel. De twee mogelijkheden daarna waren dan weer voor NWC. Een één-tweetje tussen Sander van den Eijnde en Tim van Dijk bracht eerstgenoemde in stelling om af te drukken, maar de inzet van de linksback ging voorlangs. Meteen daarna zette Mees Janssen een prima actie in, die eindigde met een poging met links die door goalie Bram Steenbakkers werd gegrepen. NWC was echter te slordig in balbezit en daar profiteerde Heeze handig van. De boomlange spits Maarten Veerman brak randje buitenspel door, omspeelde doelman Gijs Brüsewitz en schoot raak: 0-1. De gastheren bleven veel balbezit houden en voetbalden meer kansen bijeen. Zo werd een mooie vrije trap van Daan van Gansewinkel over het doel getikt door Steenbakkers en ook pareerde de sluitpost een dreigende uithaal van Van Dijk. Heeze trok zich terug op de eigen helft en NWC domineerde, wat resulteerde in de verdiende 1-1 kort voor rust. Van Gansewinkel stuitte in eerste instantie op Steenbakkers maar in de rebound reageerde Mark Bosch alert: 1-1. Op slag van rust kopte Mees Janssen nog op het dak van het doel uit een hoekschop, maar dat leverde niet meer de voorsprong op voor de Astenaren.

Na de pauze speelde Heeze beter georganiseerd en toonde men zich uiterst effectief voor het vijandelijke doel. Zeven minuten na de thee kreeg aanvoerder Jorg van Galen iets teveel ruimte schuin voor het doel en op klinische wijze knalde hij de 1-2 tegen de touwen via de binnenkant van de paal. Een kleine tien minuten later besliste Heeze het duel via controleur Wessel Aerts, die met binnenkant voet de bal beheerst in de verre hoek schoot: 1-3. De uitploeg had maar weinig kansen nodig om tot score te komen, waar NWC juist wél moeite mee had. Bovendien was het simpelweg niet degelijk genoeg aan Astense kant waar Heeze zeer subtiel mee omging. In de tweede helft bleef het offensieve NWC-gevaar veelal uit en ondanks het vele balbezit bleven de zakelijke Heezenaren vrij eenvoudig overeind. Van Dijk kreeg nog wel een uitstekende kans op de aansluitingstreffer maar zijn poging na een afvallende bal ging over. Het was het gewoon “net niet” voor de equipe van coach Mario Verlijsdonk, ook niet toen het spel opportunistisch werd in de eindfase, en toen de thuisclub met een man minder verder moest werd de opgave helemaal onmogelijk. Keeper Brüsewitz haalde Van Galen in het strafschopgebied neer en kreeg daarvoor een terechte gele kaart, maar omdat hij eerder ook al een prent had ontvangen na een klein opstootje met een tegenstander moest de doelman het veld verlaten van arbiter Schopenhauer. Zijn vervanger, Koen van Dijck, had geen antwoord op de overtuigende en steenharde strafschop van Gijs Moerenhout: 1-4. In de slotminuten voorkwam hij nog wel knap dat de opgestoomde Koen van Lierop zelfs ook nog een vijfde maakte voor Heeze. Het werd derhalve een frustrerende middag voor NWC, dat na twee wedstrijden van een koude kermis is thuisgekomen. Het was een geflatteerde verliespartij, maar dat er diverse spelonderdelen niet in orde waren aan Astense zijde besefte het team alleszins. NWC blijft hekkensluiter en gaat zondag op bezoek bij Oirschot Vooruit, dat na één duel op één punt staat.

Opstelling NWC Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Martijn Ghielen (73’ Jip de Jong), Robin Rijnders (65’ Douwe Hurkmans), Mark Bosch (65’ Len van Roy), Mees Janssen (65’ Leon van den Bosch), Tim van Dijk (85’ Koen van Dijck) en Daan van Gansewinkel.

Scoreverloop

20’ 0-1 Maarten Veerman
41’ 1-1 Mark Bosch
53’ 1-2 Jorg van Galen
62’ 1-3 Wessel Aerts
85’ 1-4 Gijs Moerenhout (strafschop)

Bijzonderheden

84’ Rode kaart Gijs Brüsewitz (NWC, twee keer geel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant