Daan van Gansewinkel, die pech had in de afronding bij de kans op de gelijkmaker in de eerste helft.
Daan van Gansewinkel, die pech had in de afronding bij de kans op de gelijkmaker in de eerste helft.

NWC kent valste competitiestart in Bladel

Sport 549 keer gelezen

BLADEL - Na een zeer behoorlijke bekercampagne is het NWC niet gelukt om die lijn door te trekken in de eerste wedstrijd van de competitie. De oranjehemden legden het af tegen een fysiek sterker Bladella, dat doortastender was én beter omsprong met de kansen: 3-0.

NWC staat derhalve weer met beide benen op de grond. Op een lastig bespeelbaar hobbelig veld op sportpark De Smagtenbocht konden de gasten geen gestroomlijnd positiespel op de mat leggen en bovendien was promovendus Bladella feller in de duels. NWC verloor vaak de tweede bal en op wilskracht dook de thuisploeg vaak voor het NWC-doel op. Met name de voorzetten vanaf de flanken en de hoekschoppen brachten de Astenaren regelmatig in de problemen en in de dertiende minuut kreeg Bladella loon naar werken. Een voorzet vanaf rechts werd binnengekopt door Huib Liebregts, die enkele minuten daarvoor al eens de lat raakte met zijn hoofd. Nu vond de middenvelder wel het netje: 1-0. Overigens was NWC in de beginfase al eens in de buurt gekomen van de 0-1, toen Tim van Dijk de bal koppend goed verlengde en de bal bijna in eigen doel werd gelobd door een Bladella-verdediger. Spits Van Dijk stichtte na de 1-0 opnieuw koppend gevaar, maar nu voorkwam doelman Lars van de Put erger voor zijn elftal. NWC kreeg meer mogelijkheden, waaronder een afvallende bal die van dichtbij door Mees Janssen in de handen van Van de Put werd geschoten, maar aan de overzijde stuitte de mee opgekomen verdediger Rob Schilders in zeer kansrijke positie op de Astense keeper Gijs Brüsewitz waardoor een grotere achterstand uitbleef. Gaandeweg het eerste bedrijf kreeg NWC, dat de rust in de opbouw probeerde te bewaren maar toch veel te vaak verzandde in balverlies, wel wat meer controle en nam de offensieve dreiging toe. De beste kans was voor linksbuiten Daan van Gansewinkel, die met binnenkant voet een prima poging afleverde die tegen de paal uiteen spatte.

NWC moest wat scherper uit de kleedkamer komen, maar de problemen van de eerste helft zetten zich voort en vooral de diepe ballen en het opportunisme van Bladella leverden continu veel gevaar op. Tien minuten na de thee kwam de equipe van coach Mario Verlijsdonk met de schrik vrij toen een voorzet van rechtsback Kelvin van Lierop van veraf op het dak van het doel belandde. Niet veel later zette Bladella een prima aanval op en stormde Joris Hermans af op Brüsewitz. In eerste instantie vond hij de goalie op zijn weg, maar in de rebound was het alsnog raak voor de blauwwitten: 2-0. NWC kwam telkens overal een stap te laat en greep tevens niet adequaat in om de doortastende Bladelnaren af te stoppen. Het Astense verzet was helemaal gebroken toen invaller Zem van Sambeeck drie minuten daarna voor de 3-0 zorgde. Op de doellijn raakte Martijn Ghielen de bal onfortuinlijk verkeerd om het dreigende doelpunt in de kiem te smoren.

De bezoekers waren zichzelf niet vanmiddag en konden als team geen krachtig antwoord bieden op de met veel power voetballende gastheren, al rechtte de uitploeg in het tweede deel van de tweede helft wel enigszins de rug en vielen er nog voldoende NWC-kansen te noteren. Zo vloog een aardige open schietkans van Mees Janssen over het doel, mikte de ingevallen Leon van den Bosch via de vingertoppen van Van de Put over met zijn hoofd en kopte opnieuw Janssen over op aangeven van Van Gansewinkel. In minuut 79 moest Bladella met een man minder verder toen linkeraanvaller Anel Selimovic na het vragen om een kaart zijn tweede gele prent ontving en moest inrukken. Stormram Ruud Leenen kopte nog op de paal en had pech in de rebound en ook Janssens inzet, na een doelgerichte actie, werd gepareerd door Van de Put. NWC had zeker nog een eretreffer verdiend maar dat geluk bleef achterwege. De rust bewaren en snel weer de boel herpakken is nu het devies, in aanloop naar het thuisduel tegen Heeze van aanstaande zondag. De oranjehemden hadden op meer gehoopt in deze eerste speelronde, maar weten nu ook dat van enige verslapping in deze sterke tweede klasse D geen sprake mag zijn.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (72’ Damon Claessens), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Martijn Ghielen (64’ Mark Bosch), Robin Rijnders (46’ Douwe Hurkmans), Len van Roy (72’ Leon van den Bosch), Mees Janssen, Tim van Dijk en Daan van Gansewinkel.

Scoreverloop

13’ 1-0 Huib Liebregts
60’ 2-0 Joris Hermans
63’ 3-0 Zem van Sambeeck

Bijzonderheden

79’ Rode kaart Anel Selimovic (Bladella, 2x geel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant