De editie van vijf jaar geleden toen de vereniging 40 jaar bestond.
De editie van vijf jaar geleden toen de vereniging 40 jaar bestond.

Taekwon-Do toernooi

Sport 446 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - Komende zondag 24 september organiseert Soo Bak-Gi Taekwon-Do & Tigers vanwege hun 45-jarig bestaan weer een Open Taekwon-Do toernooi. Dit spektakel zal plaatsvinden in Sporthal de Postel in Someren waar ongeveer 225 deelnemers tussen de 3 en 17 jaar zullen strijden voor een podiumplek. 

Dit doen zij bij het onderdeel staartvangen, wat speciaal voor de jongste Tigerjeugd van 3 t/m 7 jaar wordt georganiseerd. En op de onderdelen tuls en sparring voor de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. Inschrijvingen komen vanuit het hele land verspreid. Zo zijn er deelnemers uit Rotterdam, Leerdam, Oss, Arnhem en Gennep, maar komt er ook een groep uit Duitsland. Wat zo uniek is aan dit toernooi, is dat het enorm laagdrempelig en juist ook voor de onervaren wedstrijddeelnemers is. Er wordt gewerkt met kleinere poules waarin elke tegenstander uit die poule tegen elkaar strijd (round robin). Zo komen deelnemers meerdere ronden aan de beurt, kunnen zij dus veel ervaring opdoen en op een laagdrempelige manier kennismaken met toernooien. Dit in tegenstelling tot de meeste toernooien waarbij verlies betekent dat je er na 1 ronde al uit ligt. 

Onderdelen

Voor de allerjongste kinderen, de Tigertjes van 3 t/m 7 jaar, wordt het onderdeel staartvangen aangeboden waar al spelenderwijs kennisgemaakt wordt met de wedstrijdsport. Zij moeten zo vaak mogelijk de lintjes, welke vastzitten op een speciaal vest, van de tegenstander afpakken binnen een bepaalde tijd waardoor ze al leren verdedigen, ontwijken en aanvallen. Het tuls onderdeel laat de technische kant van Taekwon-Do zien. Hierbij lopen deelnemers een vastgesteld patroon, bestaande uit vele technieken die met zoveel mogelijk kracht, balans, ritme en precisie moeten worden uitgevoerd. Sparren kent iedereen als het gevecht. Door middel van stoot en traptechnieken op het lichaam en hoofd kan men punten verdienen. Belangrijk is dat Taekwon-Do een semi contact sport is. De intentie van het gevecht is dus niet om iemand knock-out te slaan of schoppen. Dit maakt het ook veel veiliger en dus leuker om naar te kijken voor publiek. Het toernooi start rond de klok van 09.30 uur en zal tot in de middag duren. Iedereen die wil komen kijken is welkom op de tribune van Sporthal de Postel in Someren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant