Keeper Gijs Brüsewitz incasseerde geen enkele tegengoal in de poulefase van de beker.
Keeper Gijs Brüsewitz incasseerde geen enkele tegengoal in de poulefase van de beker.

NWC bekert verder na gelijkspel tegen Prinses Irene

Sport 589 keer gelezen

NISTELRODE - NWC is zeker van de volgende ronde in het bekertoernooi. De formatie van coach Mario Verlijsdonk kreeg op bezoek bij Prinses Irene voldoende kansen om er met de winst vandoor te gaan, maar de gasten waren niet scherp genoeg in de afronding en speelden doelpuntloos gelijk: 0-0. Een puntje dat voldoende was om de tweede plek in de poule veilig te stellen.

In het eerste kwartier had het vlot combinerende NWC zichzelf eigenlijk al in veilige haven kunnen brengen. Drie grote mogelijkheden werden onbenut gelaten. De eerste was voor Daan van Gansewinkel, die helemaal alleen op het Prinses Irene-doel afstormde maar daar stuitte op goalie Stijn van der Doelen. Even later trok Tim van Dijk na een individuele actie de bal terug in de richting van de inlopende Len van Roy, maar hij raakte de bal verkeerd. De derde mogelijkheid kwam op naam van Mees Janssen, die vorige week uit bij Berghem Sport (0-3 winst) nog tweemaal tot score kwam. Ook hij kon alleen doorlopen richting Van der Doelen, maar de Astense jongeling speelde de bal net te ver voor zich uit waardoor de sluitpost tijdig kon ingrijpen. Vervolgens ging de storm wat liggen en ontspon zich een wat gezapig verder verloop van de eerste helft, waarin NWC de sterkere ploeg was en Prinses Irene vooral moest tegenhouden. De bezoekers vergaten zichzelf te belonen want ook twee nieuwe kansen voor zowel Janssen (lob gepakt door Van der Doelen) en Van Dijk (volley gekeerd) werden niet gepromoveerd tot verdiende treffers.

Na rust startte Prinses Irene, eveneens tweedeklasser, een stuk feller en daardoor kwam NWC wat minder gemakkelijk aan voetballen toe. Wel kregen de Astenaren in minuut 53 een prima mogelijkheid op de openingsgoal, maar een kopbal van Van Dijk op aangeven van Van Gansewinkel ging tegen de binnenkant van de paal. De eerste kans van de thuisclub volgde drie minuten later. De beweeglijke spits Gijs Toonen krulde de bal voorlangs. Aan de overzijde ging een kopbal van NWC-verdediger Leon van den Bosch eveneens voorlangs. De tweede helft was wat rommelig en niet van een hoogstaand niveau, maar de spanning vergoedde veel. Omdat Deurne inmiddels op een 3-1-voorsprong was gekomen tegen Berghem Sport zou de winnaar van het treffen tussen Prinses Irene en NWC namelijk met de Deurnese groepswinnaar meegaan naar de volgende ronde. NWC stichtte nog gevaar via Janssen, wiens poging onschadelijk werd gemaakt door Van der Doelen. In de slotfase kwam de equipe uit Nistelrode nog het dichtst bij de drie punten maar NWC ontsnapte toen een afgeslagen bal verkeerd werd geraakt door Douwe Herckenrath en een kopkans in vogelvrije positie van Toonen slechts werd geschampt door de handige aanvalsleider. Het bleef op het mooie sportpark De Schellen bij 0-0 en daar konden beide elftallen wel mee leven. Gezien de kansen had NWC meer verdiend, maar op basis van de tweede helft was een gelijkspel acceptabel én voldoende voor de oranjehemden om de volgende ronde te bereiken.

Al met al kan trainer Verlijsdonk tevreden zijn over de verrichtingen van zijn team in de bekerfase, waarin geen enkel tegendoelpunt werd geïncasseerd. NWC oogt sober en organisatorisch sterk, fris in voetballend opzicht en gedisciplineerd. Zaak is nu om ook de kansen af te maken en dan is de Astense ploeg klaar om zondag, uit tegen promovendus Bladella, voortvarend van start te gaan in de competitie.

Opstelling NWC:

Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch (68’ Ruud Leenen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Martijn Ghielen (68’ Douwe Hurkmans), Len van Roy, Mark Bosch (68’ Robin Rijnders), Mees Janssen (85’ Jip de Jong), Tim van Dijk en Daan van Gansewinkel (90’ Damon Claessens).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant