Leon van den Bosch gaf in 2014 de assist bij de gelijkmaker van Youri van Brussel (uiteindelijke eindstand: 3-3).
Leon van den Bosch gaf in 2014 de assist bij de gelijkmaker van Youri van Brussel (uiteindelijke eindstand: 3-3).

NWC op jacht naar kwalificatie

Sport 364 keer gelezen

ASTEN - Na afgelopen zondag is NWC de nieuwe koploper in de districtsbekerpoule, gevolgd door Deurne. Met nog één duel te spelen hebben de Astenaren aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Opponent komende zondag is Prinses Irene.

Op bezoek bij Berghem Sport noteerde NWC zondag een klinkende 0-3 zege. Al bij rust hadden de oranjehemden deze voorsprong te pakken dankzij treffers van Mees Janssen (tweemaal) en Robin Rijnders. Na de pauze was het gezapig en vonden beide ploegen het welletjes, vooral vanwege de verzengende hitte die in Berghem een grote rol speelde. 

NWC kwam opnieuw fris voor de dag en staat nu op vier punten uit twee groepswedstrijden. Deurne heeft er eveneens vier, Prinses Irene drie en het puntloze Berghem Sport is al uitgeschakeld. Er zijn dus nog drie teams in de race voor kwalificatie voor de tweede ronde, waarvan er twee zullen doorgaan.

Onnodige verliesbeurt

Prinses Irene had de drie punten zondag in Deurne binnen handbereik. Na een half uur spelen stond de formatie uit Nistelrode op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Guus Reijnders en Jerin van de Rakt. Net voor rust kwam Deurne op 1-2 en na de thee gaf Prinses Irene de goals cadeau aan Deurne met een 3-2 eindstand als resultaat. Een onnodige verliesbeurt voor de oranjewitten, die daardoor zondag moeten winnen van NWC om door te kunnen bekeren. 

Op de eerste speeldag won Prinses Irene thuis met 2-1 van Berghem Sport. Het elftal van de nieuwe trainer Joost Janssen neemt dit seizoen deel aan de tweede klasse E na vorig seizoen op dit niveau als zesde te zijn geëindigd.

Spektakelstuk

De laatste keer dat Prinses Irene en NWC elkaar troffen was op de laatste speeldag van seizoen 2013-2014, toen de Astense equipe uiteindelijk via de play-offs zou promoveren naar de eerste klasse. Het spektakelstuk eindigde destijds in 3-3. Youri van Brussel maakte er twee en ook Itay Blaycher deed een duit in het zakje namens NWC.

Zondagmiddag om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark De Schellen in Nistelrode. De heer Van Doren is de scheidsrechter van dienst.

Uit de krant