Voorzitter Jaap van Lieshout (r) feliciteert Bennie van Bree met zijn benoeming tot Lid van Verdienste.
Voorzitter Jaap van Lieshout (r) feliciteert Bennie van Bree met zijn benoeming tot Lid van Verdienste.

Olympia Boys mikt op promotie

Sport 886 keer gelezen

OMMEL - Het seizoen van Olympia Boys zit er nog niet op, zoals vorige week per abuis in deze krant vermeld. In tegendeel: de Ommelse ploeg strijdt juist nog volop mee om promotie naar de vierde klasse. Komende zondag in de finale tegen SV DWSH’18 is het daarom alles of niets.

Eerder dit seizoen won Olympia Boys de tweede periodetitel waarmee de nacompetitie al snel werd veiliggesteld. In de reguliere competitie eindigde de ploeg van trainer Frens Geerlings als derde, het kampioenschap in de vijfde klasse C ging naar het Limburgse KRSVN uit Neer.

Neutraal terrein

Het vaandelteam wil het maar wat graag op een niveautje hoger gaan proberen en daarom wacht komende zondag een bijzonder spannende pot. De nacompetitie bestaat namelijk uit één finale, afgewerkt op neutraal terrein, waarbij SV DWSH’19, een fusieclub uit Wilbertoord en Sint Hubert, de tegenstander is. 

‘We verwachten met een grote supportersschare te reizen’

Ook de opponent draaide een prima seizoen en eindigde in de vijfde klasse E als tweede, slechts vijf punten achter kampioen FC Uden.

Met de bus

De finale wordt zondag gespeeld op het terrein van RKSV Venhorst. De selectie van Olympia Boys zal daar zondag per bus naartoe reizen. En ook voor de Ommelse supporters wordt een busreis geregeld. 

“We verwachten met een grote supportersschare naar Venhorst af te reizen”, is voorzitter Jaap van Lieshout enthousiast. Eenmaal terug op het eigen sportpark, zo is althans de hoop, kan er nog een mooie feestje worden gevierd.

Lid van Verdienste

Daarmee houdt het heugelijk nieuws vanuit Olympia Boys nog niet op. De club is namelijk ook een Lid van Verdienste rijker. Die bijzondere eer gaat naar Bennie van Bree, die al vele jaren voor de voetbalvereniging actief is.

En dat in verschillende facetten: zo is Van Bree oud-bestuurslid, was hij voorzitter van de jeugdcommissie, schreef hij voor de ‘Olympia Bode’ en zat hij in de technische commissie. In het verleden speelde hij zelf ook bij de selectie én hij vlagde een tijdje bij het eerste. De felicitaties van voorzitter Van Lieshout waren dan ook op zijn plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant