In september ondertekenden de voorzitters van beide verenigingen nog een uitbreiding van de samenwerking. (Foto: Joyce van Dijk)
In september ondertekenden de voorzitters van beide verenigingen nog een uitbreiding van de samenwerking. (Foto: Joyce van Dijk)

SV Someren schrapt samenwerking met NWC

Sport 261 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - Het leek zo’n vruchtbare samenwerking: SV Someren en NWC Asten bundelen al enkele jaren de krachten op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. Aan het einde van dit seizoen komt daar echter een einde aan. SV Someren heeft besloten de samenwerking stop te zetten.

Opmerkelijk, want in september vorig jaar vormde de brug tussen de twee gemeenten nog het decor van een symbolische ondertekening, die juist een uitbreiding van de samenwerking moest onderstrepen. Naast de seniorenteams zouden ook de MO-17 teams van SV Someren en NWC Asten definitief samengaan, nadat daarvoor eerst met succes een pilot was gedraaid. 

Abrupt einde

Aan dat alles komt nu echter abrupt een einde. ‘De verschillen tussen beide verenigingen hebben ertoe geleid dat de volgende stap die gezet moet worden in de ontwikkeling van het vrouwen- en meidenvoetbal niet gezamenlijk wordt gezet’, zo luidt de verklaring. 

‘Alle spelers en stafleden hebben de mogelijkheid om binnen hun eigen vereniging hun hobby te blijven beoefenen. Beide besturen verwachten dan ook dat alle speelsters op hun eigen niveau een plek binnen NWC Asten of SV Someren zullen vinden.’

Uit de krant