Arne van Geffen neemt maandag, evenals Youri van Brussel en Jeroen van Deursen, afscheid van het vaandelteam van NWC.
Arne van Geffen neemt maandag, evenals Youri van Brussel en Jeroen van Deursen, afscheid van het vaandelteam van NWC.

NWC sluit seizoen af met uitduel

Sport 151 keer gelezen

ASTEN - Door de uitslagen op de andere velden afgelopen zondag is NWC zonder te spelen écht zeker van lijfsbehoud. De formatie van coach Mario Verlijsdonk zal het seizoen afsluiten als nummer zeven of acht in de tweede klasse E. Er wacht nog één tegenstander maandagmiddag en dat is nummer tien Hoogeloon op sportpark De Roetwijer. 

Omdat Wilhelmina’08 thuis afrekende met RPC (1-0), kunnen de Eindhovenaren NWC niet meer inhalen op de ranglijst en is handhaving dus een feit. Alleen bij een enorm wonder had NWC nog in de problemen kunnen komen, maar nu het zeker is kan er met een gerust gevoel worden toegeleefd naar het slot van de competitie. 

In de tweede klasse E zijn vrijwel alle beslissingen gevallen, alleen het laatste play-offticket om promotie naar de eerste klasse staat nog op het spel. Mierlo-Hout, SHH en De Valk komen hier nog voor in aanmerking.

Lastig seizoen

NWC kan na pinkstermaandag dus een punt zetten achter een lastig seizoen waarin de Astenaren lange tijd onderin het klassement bungelden, maar in het laatste deel alsnog genoeg cruciale punten pakten om de degradatiezone te kunnen verlaten. 

NWC is nu middenmoter, maar door de zware promotie-/degradatieregeling lag degradatiegevaar constant op de loer. NWC heeft momenteel evenveel punten als Wilhelmina’08, dat zich dus ook veilig speelde ten koste van RPC. 

Positief afsluiten is nu het doel en dan kan er vanaf de zomerstop weer een frisse start worden gemaakt. Maandag zal er ook afscheid worden genomen van de ervaren offensieve krachten Youri van Brussel, Arne van Geffen en Jeroen van Deursen. Eerstgenoemde vertrekt naar kampioen Valkenswaard, terwijl de laatste twee spelers in een lager elftal gaan voetballen.

Tegenstander Hoogeloon was lange tijd een concurrent van NWC, maar kon de laatste maanden niet aanhaken waardoor de blauwhemden zich nu moeten opmaken voor de play-offs. De ploeg van scheidend trainer Nik Bierens zal samen met Veritas moeten proberen om degradatie uit 2E te voorkomen.

Zoals het er nu naar uitziet is het Tilburgse Gudok de eerste opponent voor Hoogeloon, dat zondag nog wel drie punten pakte op bezoek bij het definitief gedegradeerde MVC’19 (0-2). Dat was echter niet meer voldoende om nog in aanmerking te komen voor lijfsbehoud.

Maandag om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark De Roetwijer, waar arbiter Tirions de leiding heeft over het laatste competitieduel. 

Uit de krant