Youri van Brussel scoorde tweemaal voor NWC.

NWC officieus veilig na moeizame winst op MVC’19

Sport 534 keer gelezen

ASTEN – Dankzij een met pijn en moeite behaalde 3-2-zege op nummer voorlaatst MVC’19 heeft NWC zich zondag officieus verzekerd van lijfsbehoud. De formatie van trainer Mario Verlijsdonk maakte gedurende de hele wedstrijd een onfrisse indruk, maar schudde de gasten na rust alsnog van zich af.

NWC verstevigde dus de zevende plek en behoudt een voorsprong van zes punten op nummer negen RPC, dat vanmiddag zelf won van Veritas (2-0). De Eindhovenaren spelen nog twee wedstrijden en NWC één, maar het doelsaldo van de oranjehemden is vele malen beter dan dat van RPC. Laatstgenoemde ploeg komt volgende week bovendien in actie bij Wilhelmina’08, de nummer acht die drie punten minder heeft dan NWC. Zondag zijn de Astenaren vrij, maar dan kan officieel lijfsbehoud eventueel wel een feit worden.

De thuisclub had vanmiddag maar één doel en dat was winnen van nummer twaalf MVC’19. NWC leek er echter wat te gemakkelijk over te denken en maakte geen scherpe indruk, zowel in balbezit als balverlies. Toch waren de beste kansen voor NWC. Een afvallende bal die belandde voor de voeten van Youri van Brussel, werd door de spits over het doel geschoten. Ook een knal van Daan van Gansewinkel, na een prima versnelling, vloog tegen het zijnet.

De beste mogelijkheid was opnieuw voor Van Brussel, die een teruggetrokken voorzet van Jeroen van Deursen op de kruising schoot. MVC’19 kreeg de minder serieuze mogelijkheden, maar dat had ook te maken met een NWC dat de controle op het middenveld verloor, telkens overal een stapje te laat kwam en te ver van de man af stond te dekken. In minuut 24 grepen de bezoekers dan ook de voorsprong via Bart Crienen, wiens beheerste uithaal de linkerhoek trof: 0-1.

Lang genoot MVC’19 niet van de voorsprong, want binnen vier minuten kopte aanvoerder Leon van den Bosch via een Limburgs lichaamsdeel binnen uit een hoekschop van Douwe Hurkmans: 1-1. Er volgden meerdere kansen voor beide elftallen, waaronder voor Van Brussel wiens poging in kansrijke positie werd gekraakt. Diezelfde Van Brussel, volgend seizoen actief voor de kersverse 2E-kampioen Valkenswaard, leed even later op eigen helft gevaarlijk balverlies waardoor Ron van den Kerkhof kon afstormen op het NWC-doel, maar de bal verkeerd raakte.

Zijn broer, verdediger Paul, had meer geluk in de afronding op slag van rust. De uitkomende keeper Gijs Brüsewitz werkte een dieptebal randje buitenspel ternauwernood weg en kwam pijnlijk in contact met zijn tegenstander, waarna Van den Kerkhof de bal in zijn voeten kreeg en van grote afstand knap en doeltreffend uithaalde: 1-2. Het moedige MVC’19 profiteerde handig van een loom ogend NWC dat totaal niet lekker in de wedstrijd zat.

Van Brussel goudhaantje

Na de pauze zorgde Van Brussel echter al snel voor de gelijkmaker. Hij zette een één-tweetje op met Hurkmans, kon afdrukken en deed dat beheerst: 2-2. Een minuutje later lanceerde hij Hurkmans zelf, maar het schot van de middenvelder was wat wild en vloog over het doel van sluitpost Tim van Renselaar.

Lang kabbelde het duel vervolgens voort en de jacht op de voorsprong verliep zeer stroef aan Astense zijde. Toch was het opnieuw Van Brussel die op de juiste plek stond en, na een van richting veranderde voorzet van Van Deursen, bij de tweede paal simpel kon binnenwerken (3-2) en daardoor de nieuwe clubtopscorer is.

Van Deursen kreeg twee minuten daarna dé kans op de beslissing toen hij helemaal alleen op jacht ging naar het MVC’19-doel. Daar stond Van Renselaar echter in de weg, want hij pareerde de inzet van de NWC-rechtsbuiten.

NWC liet MVC’19 ook na rust te veel voetballen door niet kort genoeg te zitten op de tegenstander, maar gaandeweg vloeiden ook de krachten uit de benen van de gasten weg en kon men in aanvallend opzicht geen vuist meer maken. NWC bleef overeind en trok de 3-2-overwinning moeizaam over de streep, waardoor de equipe van Verlijsdonk ook volgend seizoen tweedeklasser zal zijn mits er dus geen bizarre wonderen meer plaatsvinden. MVC’19 is door de verliespartij officieus gedegradeerd.

Op pinkstermaandag 29 mei sluit NWC het roerige seizoen af met een uitduel tegen nummer elf Hoogeloon, dat zich mag gaan voorbereiden op de play-offs. Voor NWC is de ontmoeting tussen Wilhelmina’08 en RPC van zondag 21 mei dus ook nog relevant.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Martijn Ghielen, Leon van den Bosch, Ruud Leenen, Menno Janssen, Douwe Hurkmans (76’ Arne van Geffen), Mark Bosch, Daan van Gansewinkel (49’ Robin Rijnders), Jeroen van Deursen, Youri van Brussel en Tim van Dijk.