Jeroen van Deursen, spits van NWC, werd matchwinner in het uitduel met MVC'19 (0-1).
Jeroen van Deursen, spits van NWC, werd matchwinner in het uitduel met MVC'19 (0-1).

NWC heeft zicht op veilige haven

Sport 226 keer gelezen

ASTEN - Met nog twee duels te gaan stevent NWC af op direct lijfsbehoud in de tweede klasse E. Als de oranjehemden thuis weten af te rekenen met nummer voorlaatst MVC’19, is NWC minimaal verzekerd van officieus lijfsbehoud.

NWC zal dus zelf moeten winnen en dan is het even afwachten wat er op de andere velden gebeurt. Het treffen tussen RPC en Veritas is dan vooral aan de orde. NWC heeft zes punten voorsprong op de Eindhovenaren en acht punten op de formatie uit Neeritter. Als NWC en RPC allebei winnen, zijn de oranjehemden officieus gehandhaafd omdat het verschil dan (voorlopig) zes punten is en het doelsaldo van NWC aanmerkelijk beter is.

Bij een gelijkspel of winst van Veritas in Eindhoven zou het team van trainer Mario Verlijsdonk officieel zeker zijn van handhaving, mits er dus gewonnen wordt van MVC’19. Mocht het thuis tegen de bezoekers uit Maasbree misgaan voor NWC, is er uiteraard altijd nog het uitduel met Hoogeloon op pinkstermaandag 29 mei. Een weekje eerder heeft NWC een vrij weekend en kan er dus rustig gekeken worden naar de ontwikkelingen in de andere wedstrijden.

Duidelijk is in ieder geval dat NWC, nu zevende, zeer dicht bij lijfsbehoud is. Voorafgaand aan het seizoen hoopten de Astenaren op een hogere eindklassering, maar nu het zover is zal er toch wel sprake van enige opluchting als NWC er direct inblijft.

Veel op het spel

Het verlies op bezoek bij het sterke Oirschot Vooruit had dan ook geen negatieve gevolgen voor het elftal van Verlijsdonk. De groenwitten, die afkoersen op de tweede periodetitel, waren niet de ideale tegenstander in deze fase. Oirschot Vooruit verkeert in bloedvorm en zette NWC met 2-0 opzij.

MVC’19 greep op 30 april zo’n beetje de laatste strohalm door in Weert te zegevieren ten koste van Wilhelmina’08, dat ook nog om lijfsbehoud strijdt. De moedige ploeg uit Maasbree boekte een nipte maar verdiende 0-1 overwinning dankzij een doelpunt van de ervaren spits Ron van den Kerkhof. MVC’19 moet in drie duels nog zes punten goedmaken ten opzichte van Hoogeloon - tegen wie op 21 mei nog wordt aangetreden - om in ieder geval deel te kunnen nemen aan de play-offs. Voor de Noord-Limburgers is het dan ook ‘erop of eronder’ in Asten, komende zondag.

Eerder dit seizoen noteerde NWC een kleine maar terechte 0-1-zege op sportpark De Driesprong dankzij een knappe treffer van Jeroen van Deursen. Voor beide teams staat er dus flink wat op het spel op sportpark ‘t Root, waarom 14.30 uur wordt afgetrapt.

Uit de krant