Mark Bosch gaf vorig seizoen uit bij Mierlo-Hout de mooie assist die door Youri van Brussel werd verzilverd: 1-1.
Mark Bosch gaf vorig seizoen uit bij Mierlo-Hout de mooie assist die door Youri van Brussel werd verzilverd: 1-1.

NWC bezoekt Mierlo-Hout

Sport 420 keer gelezen

MIERLO-HOUT - Met nog acht speelronden te gaan blijft de spanning volop aanwezig in de tweede klasse E. Bovenin zijn de verschillen klein, maar ook in de onderste regionen ontlopen de ploegen elkaar maar weinig. NWC staat zevende, maar heeft slechts een kleine voorsprong op de achtervolgers. Zondagmiddag gaan de Astenaren de strijd aan met subtopper Mierlo-Hout.

Hoewel de verschillen tussen veel teams in deze competitie zoals gezegd maar klein zijn, is er wel een duidelijk krachtsverschil tussen het linker- en rechterrijtje. NWC’s tegenstander van zondag, nummer vijf Mierlo-Hout, heeft tien punten meer dan nummer zes Oirschot Vooruit.

De formatie uit Oirschot bungelde ook lang mee onderin het klassement, maar heeft inmiddels een gat geslagen met de play-offplaatsen. De onderste twee clubs, MVC’19 en Rood-Wit Veldhoven, hebben inmiddels een behoorlijke achterstand op de rest en dus zijn NWC, Wilhelmina’08, Hoogeloon, RPC en Veritas op dit moment elkaars grootste rivalen in de jacht naar het ontlopen van de play-offs. De nummers negen, tien en elf spelen play-offs, de nummers twaalf en dertien dalen direct af naar de derde klasse.

Maatje te groot

Waar NWC op 12 maart nog ongelukkig verloor bij De Valk (2-1), was de opponent van afgelopen zondag, SV Valkenswaard, duidelijk een maatje te groot. Na een aardig begin greep Valkenswaard het initiatief en bracht men zichzelf voortijdig in veilige haven dankzij treffers van Jordi van Meurs en Thom van de Donk. De titelkandidaat noteerde een zakelijke 0-2 zege op NWC, dat simpelweg tekort kwam tegen de sterke en energieke gasten.

De oranjehemden krijgen de concurrenten Veritas, Wilhelmina’08 en MVC’19 nog op bezoek, maar spelen ook nog de lastige uitwedstrijden tegen Mierlo-Hout, SHH en Oirschot Vooruit. Op de laatste speeldag is het uitduel met Hoogeloon wellicht ook nog een cruciale.

Zondag krijgt NWC de kans om zich te revancheren voor de thuisnederlaag tegen Mierlo-Hout eerder dit seizoen. In november wonnen de efficiënte Helmonders in Asten met 2-4. De blauwwitten zagen de kampioenskansen zondag slinken door een 3-1 verliespartij bij De Valk, waardoor de achterstand op lijstaanvoerder SHH nu zeven punten bedraagt.

In de laatste vier ontmoetingen op De Beemd eindigde het treffen drie keer in een gelijkspel en één keer zegevierde NWC. Die statistieken moeten houvast kunnen geven voor de equipe van coach Mario Verlijsdonk, in de aanloop naar de confrontatie zondagmiddag om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant