Ruud Leenen werd door de supporters van NWC uitgeroepen tot 'man of the match'.
Ruud Leenen werd door de supporters van NWC uitgeroepen tot 'man of the match'.

Terechte thuisnederlaag NWC tegen Valkenswaard

Sport 427 keer gelezen

ASTEN – NWC heeft zondagmiddag niet voor een stuntje kunnen zorgen. De oranjehemden kwamen simpelweg tekort tegen een sterker SV Valkenswaard, dat de minste verliespunten koestert in deze tweede klasse E. De bezoekers trokken op zakelijke wijze een 0-2 zege over de streep.

NWC, dat onder meer de geblesseerde captain Martijn Henst miste en ook Tim van Dijk en Mark Bosch vanaf de bank moest laten beginnen, combineerde in de beginfase nog wel aardig op het eigen sportpark ’t Root. Het leek er echter op dat Valkenswaard nog even in de wedstrijd moest komen. De eerste kans was dan ook voor de geelblauwen, die gevaarlijk werden via Tom Kusters. Hij knalde een afvallende bal randje zestienmeter hard voorlangs.

Even later stuurde NWC-linksback Sander van den Eijnde zijn teamgenoot Daan van Gansewinkel diep, die vervolgens een volley afvuurde richting het Valkenswaard-doel. Sluitpost Youri Roulaux pareerde zijn inzet. Een minuutje later gaf de NWC-defensie Jordi van Meurs net wat te veel tijd en ruimte, waarna zijn strakke uithaal via de binnenkant van de paal doel trof: 0-1.

Valkenswaard bleef dreiging houden en NWC moest zich beperken tot geconcentreerd verdedigen en loeren op de tegenaanval. De equipe van trainer Mario Verlijsdonk ontsnapte op slag van rust nog een keer, toen verdediger Jordy Maes van heel dichtbij op de lat kopte uit een hoekschop. NWC hoefde niet te klagen, want de achterstand bij rust was slechts miniem.

Penalty

Toch konden de Astense aspiraties na rust al gauw de prullenbak in. Damon Claessens liet Pieter Maranus uit zijn rug ontsnappen, moest zichzelf corrigeren en haalde de Valkenswaard-speler in het strafschopgebied neer. De NWC-verdediger raakte wel enigszins de bal, maar vooral de tegenstander en dus was de toegekende penalty door arbiter Mandemakers wel te verklaren. Thom van de Donk, die eerder dit seizoen zijn beek brak in het gestaakte thuisduel met NWC, was vandaag weer van de partij en schoot de strafschop eenvoudig binnen: 0-2.

Het sterke Valkenswaard bleef na de 0-2 gemakkelijk overeind en een machteloos NWC kon geen enkele vuist meer maken. De enige mogelijkheid voor de gastheren kwam met wat geluk tot stand, toen een vuurpijl goed viel voor Douwe Hurkmans. Hij werd echter niet gecoacht en kopte helemaal vrij voor doelman Roulaux krachteloos in de handen van de goalie.

Even daarvoor werd een treffer van de gasten, die van de voet kwam van Mike van Dooren, wegens buitenspel afgekeurd. Valkenswaard kreeg nog enkele prima kansen om de score op te voeren, onder meer via Van de Donk. Hij profiteerde bijna van een foutieve pass van NWC-keeper Gijs Brüsewitz, maar de doelman herstelde zich uitstekend van zijn fout en tikte de poging met zijn voeten weg.

Zeven minuten voor tijd snelde Menno van Walsem op het NWC-doel af, maar voordat hij kon uithalen werd hij te veel gehinderd om succesvol af te drukken. De wedstrijd bloedde in de slotfase wat dood, omdat NWC niet bij machte was om nog enig gevaar te stichten en het zakelijke Valkenswaard gefocust bleef en geen onnodige fouten meer maakte.

Gebrek aan zelfvertrouwen

NWC miste het zelfvertrouwen en overtuiging, terwijl Valkenswaard net als eerder dit seizoen continu veel energie leverde overal op het veld. Noemenswaardig was nog wel het debuut van Max van Halteren in het vaandelteam van de Astenaren.

Het bleef bij 0-2, waardoor NWC in de degradatiezorgen blijft verkeren en ook komende zondag weer een lastige opponent treft buitenshuis. Dat is Mierlo-Hout, de ploeg die nu de vijfde plek bezet en vandaag de titelkansen zag slinken na een verliesbeurt bij concurrent De Valk (3-1). De laatste seizoenen heeft NWC het Mierlo-Hout op De Beemd al wat keren lastig kunnen maken en dus moet de formatie van Verlijsdonk in de eigen kansen blijven geloven.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens, Leon van den Bosch (58’ Menno Janssen), Ruud Leenen, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Martijn Ghielen (75’ Mark Bosch), Douwe Hurkmans (83’ Max van Halteren), Jeroen van Deursen, Arne van Geffen (58’ Tim van Dijk) en Youri van Brussel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant