Robin Rijnders maakte vorig seizoen thuis tegen Valkenswaard zijn eerste officiële treffer voor NWC 1.
Robin Rijnders maakte vorig seizoen thuis tegen Valkenswaard zijn eerste officiële treffer voor NWC 1.

NWC treft opnieuw een titelkandidaat

Sport 298 keer gelezen

ASTEN - NWC treft komende zondagmiddag opnieuw een Valkenswaardse opponent én titelfavoriet in de tweede klasse E: eerste periodewinnaar SV Valkenswaard. De equipe van coach Mario Verlijsdonk gaat opnieuw een poging doen om een resultaat te behalen tegen een hoger geklasseerde tegenstander, waar NWC afgelopen zondag op bezoek bij De Valk (2-1 verlies) zeker recht op had.

NWC verloor op sportpark Het Valkennest eigenlijk door twee persoonlijke fouten. Verder waren de Astenaren voetballend de betere ploeg en bezorgde het De Valk een lastige middag. Toen Tim van Dijk met een schitterend doelpunt zijn team een kwartier voor tijd op 1-1 zette, leek een positief resultaat binnen handbereik.

Echter, binnen twee minuten ging het fout en trok de nummer drie op de ranglijst de voorsprong weer naar zich toe. NWC kon die achterstand niet meer goedmaken en bleef met lege handen achter in Valkenswaard, waar men een punt zeker verdiende.

Perspectief

Dat biedt in ieder geval perspectief, in aanloop naar de confrontatie met opnieuw een sterke tegenstander aanstaande zondag in Asten. Qua verschillen in het rechterrijtje veranderde er niet veel, omdat bijna alle clubs in dat deel van het klassement hun wedstrijd verloren. NWC blijft dus zevende, met drie punten meer dan nummer negen RPC.

Opponent Valkenswaard staat op de tweede plaats, twee punten achter koploper SHH uit Herten. De geelblauwen hebben echter nog een wedstrijd tegoed en als die gewonnen wordt, stijgt Valkenswaard weer naar plek één. Op die positie stond het elftal van Maurice Hendriks lang geposteerd, maar door nederlagen bij Mierlo-Hout (2-1) en Oirschot Vooruit (0-1) profiteerden de concurrenten optimaal.

Thuis tegen SHH volgde daarna een 0-0 remise, maar tegen Brabantia (3-2) en afgelopen zondag bij Rood-Wit Veldhoven (0-1) trok Valkenswaard weer aan het langste eind. Eenvoudig verliep het duel in Veldhoven echter niet, want pas in minuut 78 maakte de Valkenswaardse formatie via Jordi van Meurs de winnende treffer. Valkenswaard is door het winnen van de eerste periodetitel dus sowieso al verzekerd van play-offs om promotie naar de eerste klasse.

Meer power

NWC zal dus met dezelfde intenties het veld moeten betreden als op de kunstgrasmat van De Valk, waar de oranjehemden meer power toonden dan de week ervoor tegen Rood-Wit. 

Trainer Verlijsdonk zal dat ook eisen van zijn spelers, want eerder dit seizoen ging NWC op Den Dries kansloos onderuit in het restant van het duel dat eerder wegens een beenbreuk aan Valkenswaard-kant vlak voor rust werd gestaakt. Valkenswaard zette NWC overal op het veld vast, speelde energiek en agressief, voetbalde ook nog eens flitsend en maakte drie goals: 3-0. Overigens bewaart NWC wel fijne herinneringen aan het treffen van vorig seizoen, toen thuis een belangrijke 4-2 zege werd behaald.

Om 14.30 uur gaan we zien hoe de onderlinge krachtsverschillen zullen zijn, als scheidsrechter Mandemakers het startsein zal geven op sportpark ’t Root in Asten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant