Damon Claessens verzorgde de assist bij de 1-1 van NWC.
Damon Claessens verzorgde de assist bij de 1-1 van NWC.

Vleugellam NWC pakt schamel punt tegen hekkensluiter Rood-Wit

Sport 240 keer gelezen

ASTEN -  NWC heeft de verwachtingen vanmiddag op het eigen sportpark ’t Root niet waar kunnen maken. Tegen rode lantaarndrager Rood-Wit Veldhoven, dat pas vier punten pakte, speelden de inspiratieloze oranjehemden een zeer matige wedstrijd waarin nauwelijks kansen bij elkaar werden gevoetbald. Het bleef terecht bij 1-1, een gelijkspel waar NWC in ieder geval niets mee opschiet.

NWC was aanvankelijk in de “winning mood”, met twee zwaarbevochten competitiezeges tegen de concurrenten RPC en Hoogeloon. In beide duels ging het echter niet vanzelf en ook vandaag tegen Rood-Wit speelde het welbekende offensieve probleem de ploeg van coach Mario Verlijsdonk parten. Het creëren van kansen en het opzetten van een vloeiend aanvalsspel is een terugkerend dilemma.

In het eerste deel van de wedstrijd was het vooral aftasten. Rood-Wit was wat feller in de duels en liet duidelijk merken dat het de handdoek ondanks de penibele situatie nog lang niet in de ring heeft gegooid. NWC beschikte niet over de vorm en het avontuurlijke idee om gevaar te stichten, maar in balbezit was het spel vanuit achteruit simpelweg te terughoudend en men vergat sneller vooruit te voetballen. De nieuw gekomen spits Nawid Sadat van Rood-Wit zocht in minuut 26 de diepte, legde de bal goed voor zijn rechtervoet en mikte in de verre hoek beheerst raak: 0-1. Helemaal uit het niets trok NWC elf minuten later de stand echter alweer gelijk, toen Damon Claessens met een snelle spelhervatting Arne van Geffen in stelling bracht. De NWC-clubtopscorer dacht niet lang na en knalde de bal hard binnen, buiten bereik van voormalig prof Kees Heemskerk onder de lat: 1-1. Verder viel er eigenlijk niets te genieten in het eerste bedrijf, dat erg gezapig was en waarin weinig verheffends gebeurde. Van een kwaliteitsverschil op basis van de ranglijst was in ieder geval niet veel te merken.

Na rust zakte het spel naar een abominabel niveau. Rood-Wit bleef knokken en een inspiratieloos NWC maakte opnieuw een tandeloze indruk. Door het voorspelbare voetbal bleef Rood-Wit vrij eenvoudig overeind. Via twee prima voorzetten van Claessens werd NWC nog het gevaarlijkst, maar beide keren kon de inlopende Youri van Brussel het doelnet niet vinden. Aan de overzijde kregen ook de Veldhovenaren een goede kopkans, die door aanvoerder Stef Schellekens om zeep werd geholpen. Ploeterend kabbelde de tweede helft voort, waarin NWC in de slotfase met opportunistisch voetbal nog poogde om de drie punten in Asten te houden en zelf vrijwel niets meer weggaf. De bal viel echter niet meer goed en dus deelden beide teams terecht de punten: 1-1. Voor de Astenaren betekenden het twee punten te weinig, terwijl Rood-Wit voldoening kon halen uit het verkregen punt. Nu wacht NWC een serie op papier zware duels, om te beginnen zondag in Valkenswaard tegen nummer drie De Valk. De voorsprong van NWC op nummer negen RPC bedraagt slechts drie punten, dus blijft het razend spannend in het rechterrijtje in deze tweede klasse E.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Martijn Ghielen (75’ Ruud Leenen), Youri van Brussel, Tim van Dijk, Arne van Geffen (90’ Lex van Empel) en Jeroen van Deursen (75’ Robin Rijnders).

Scoreverloop
26’ 0-1 Nawid Sadat
37’ 1-1 Arne van Geffen

Uit de krant