In de uitwedstrijd tegen Brabantia kreeg invaller Tim van Dijk de beste kans op de gelijkmaker voor NWC.
In de uitwedstrijd tegen Brabantia kreeg invaller Tim van Dijk de beste kans op de gelijkmaker voor NWC.

NWC ontvangt nummer drie Brabantia

Sport 251 keer gelezen

ASTEN - Na twee voetballoze zondagen maakt NWC zich op voor de lastige thuiswedstrijd tegen Brabantia, de huidige nummer drie in de tweede klasse E. Zondag doet de ploeg van coach Mario Verlijsdonk een poging zich te revancheren voor de nipte verliesbeurt, eerder dit seizoen in Eindhoven: 1-0.

Afgelopen weekend had NWC vrij vanwege het oneven aantal teams in klasse 2E. Daardoor konden de oranjehemden met een schuin oog kijken wat er op de andere velden gebeurde. Door de 4-1 overwinning van Hoogeloon, dat een week na de carnaval de tegenstander is, neemt de promovendus de achtste plek over van de Astense formatie.

De verschillen in het rechterrijtje zijn klein, maar NWC zal zich niet te veel puntverlies kunnen permitteren. Want dan ligt het gevaar van de neerwaartse spiraal op de loer. Het elftal van Verlijsdonk zette de laatste wedstrijden kleine stapjes vooruit, al viel het spel thuis tegen een gehavend RPC op 15 januari (1-1) dan weer wat tegen.

Tegen RPC’s stadgenoot Brabantia zal het opnieuw niet gemakkelijk worden, maar in het uitduel eerder dit seizoen had NWC met iets meer overtuiging in de afwerking misschien wel een punt kunnen pakken. Verdediger Joshua Tan kopte Brabantia naar een kleine zege en een tandeloos NWC bleef met lege handen achter. Tijd om dat recht te zetten, zondagmiddag op ’t Root.

Roel Nabuurs

Brabantia blijft goed meedoen in de top van het klassement. De Eindhovenaren staan maar drie punten achter op koploper Valkenswaard, dat zondag de verhitte topper tegen runner-up Mierlo-Hout met 2-1 verloor, en boekten ook zondag weer een zege. Op bezoek bij Oirschot Vooruit wonnen de roodblauwen met 1-2 dankzij goals van flankspeler Vincent Bogaerts en de weer inzetbare gevaarlijke spits Moreno Koenders.

De top vijf in deze competitie heeft zich inmiddels al aardig afgezonderd van de achtervolgers, want het verschil tussen nummer vijf De Valk en nummer zes Wilhelmina’08 is al zes punten. Waar NWC hoopt zich steviger te kunnen nestelen in de middenmoot, doet Brabantia een gooi naar de play-offs en wie weet naar een terugkeer naar de eerste klasse. Het zou een mooi afscheid zijn voor hoofdtrainer Roel Nabuurs, die eerder actief was voor NWC en na dit seizoen Brabantia zal inruilen voor eersteklasser EFC uit Eersel.

Het duel in speelronde 14 gaat zondagmiddag om 14.30 uur van start onder leiding van scheidsrechter Geertsen.

Uit de krant