Archieffoto van een wedstrijd van KV ODC.

KV ODC laat belangrijke punten onnodig liggen

Sport 526 keer gelezen

SINT-OEDENRODE - KV ODC heeft zondag tegen Rooi onnodig belangrijke punten laten liggen. De Ommelse/Heusdense korfbaldames lieten in de tweede helft een riante voorsprong uit hun handen glippen.

Op bezoek in Sint-Oedenrode ging de wedstrijd voortvarend van start, met aan beide zijdes veel doelpunten. ODC wist snelle en mooie aanvallen neer te zetten én de kansen af te ronden. Hierdoor werd er vertrouwen gecreëerd en kon ODC met een riante voorsprong van 4-10 gaan rusten.

Ondergesneeuwd

In de tweede helft leek de taak simpel: doorgaan zoals in de eerste helft en zuinig omgaan met de tijd in het voordeel van OC. Toch kwam Rooi veel feller de rust uit en wisten ze in maar liefst vier minuten drie doelpunten te maken.

De wedstrijd kreeg een andere wending en ODC moest hierop reageren. De kansen die ODC kreeg, werden niet meer afgerond en in de verdediging werd het slap. Nu kreeg Rooi het vertrouwen dat ODC in de eerste helft had en werd ODC ondergesneeuwd.

Wat een overwinning had kunnen en misschien wel moeten worden, werd zo omgezet in een zwaar verlies. De wedstrijd werd afgefloten met een 17-14 uitslag in het voordeel van Rooi.

ODC weet waar aan gewerkt moet worden en gaat daarmee aan de slag. Komende zondag speelt het team om 12.45 uur tegen Oranje-Wit in De Schop in Asten. Publiek is van harte welkom.