Keeper Gijs Brüsewitz van NWC incasseerde in de laatste zeven officiële wedstrijden slechts drie tegentreffers.
Keeper Gijs Brüsewitz van NWC incasseerde in de laatste zeven officiële wedstrijden slechts drie tegentreffers.

NWC thuis tegen Hoogeloon

Sport 416 keer gelezen

ASTEN - NWC gaat aanstaande zondag op jacht naar de eerste competitiezege van het seizoen op eigen terrein. Op sportpark ’t Root is nummer tien Hoogeloon, dat dit seizoen debuteert in de tweede klasse, de opponent.

Voor beide ploegen zal het een belangrijk treffen zijn, zondag in Asten. NWC kon in de vorige wedstrijd thuis tegen RPC een gaatje slaan met de achtervolgers, maar imponeerde niet en deelde de punten met de bezoekers uit Eindhoven: 1-1. Voor rust speelde NWC nog wel redelijk en kwam het op voorsprong via Youri van Brussel, maar na de pauze kwam RPC terug in de wedstrijd dankzij een benutte penalty met een gelijkspel tot gevolg.

Het geslaagde trainingskamp in Spanje wierp zondagmiddag nog niet zijn vruchten af, want coach Mario Verlijsdonk zal meer van zijn team eisen. Tegen Hoogeloon krijgen de oranjehemden dus weer een nieuwe kans om eindelijk weer eens op eigen veld te winnen, want dat lukte in de competitie dit seizoen nog niet. NWC staat momenteel achtste met twaalf punten en kan een overwinning nog steeds goed gebruiken.

Stugge opponent

Hoogeloon is doorgaans echter geen tegenstander die zich moeiteloos opzij laat schuiven. De formatie van succestrainer Nik Bierens, die komende zomer na zes seizoenen afscheid neemt op sportpark De Roetwijer, staat bekend als een stugge opponent die niet zo gemakkelijk te kloppen is.

Vorig jaar promoveerde Hoogeloon via strafschoppen na een zinderende beslissende play-off tegen Avanti’31 uit Schijndel voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de tweede klasse, en men is vooralsnog zeker niet het lelijke eendje. De huidige nummer tien in de tweede klasse E, afkomstig uit een plaatsje van ruim tweeduizend inwoners in de Kempen, boekte onder meer knappe resultaten tegen de hoogvliegers De Valk (2-2) en SHH (3-1) en sloot het jaar 2022 af met een winstpartij in Weert tegen Wilhelmina’08: 0-2.

Interessante editie

NWC en Hoogeloon hebben geen recent verleden als het gaat om eerdere onderlinge confrontaties, maar die van komende zondag kan zeker een interessante editie worden. Om 14.30 uur zal worden afgetrapt op ’t Root.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant