Youri van Brussel nam de gelijkmaker voor zijn rekening.
Youri van Brussel nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

NWC moet de punten delen met Oirschot Vooruit

Sport 636 keer gelezen

ASTEN – NWC is er zondag niet in geslaagd om Oirschot Vooruit op eigen sportpark te verslaan. De equipe van trainer Mario Verlijsdonk kwam niet verder dan een gelijkspel tegen de groenwitten: 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld terecht, maar beide elftallen schieten weinig op met het punt.

Het eerste gevaar werd gesticht door Oirschot Vooruit. Jongeling Max van de Wal werd prima gelanceerd en stormde op het NWC-doel af, maar daar stond keeper Gijs Brüsewitz zijn mannetje. Even daarna kopte Bram van Straten in vrijstaande positie voorlangs uit een voorzet vanaf de rechterflank.

Aan de overzijde kon Douwe Hurkmans bijna profiteren van een scrimmage voor het doel, maar hij kon de trekker niet overhalen. Halverwege het eerste bedrijf nam spits Jeroen van Deursen de bal goed mee, passeerde zijn tegenstander maar zag dat de Oirschotse sluitpost Niels Stockman redding bracht voor zijn team.

Kansen bleven komen en NWC kwam goed weg toen Van Straten bij de tweede paal de bal verkeerd raakte. De thuisclub kreeg binnen het half uur nog twee serieuze mogelijkheden die beide onbenut bleven. Zo raakte Youri van Brussel het zijnet na een snel genomen vrije trap en kopte Tim van Dijk uit een scherpe voorzet van Sander van den Eijnde in de handen van Stockman.

Het was een boeiend eerste half uur, waarin een aardig niveau op de mat werd gelegd en waarin NWC vanuit achteruit verzorgd opbouwde. Toch gaven de oranjehemden op knullige wijze de 0-1 weg toen Van Brussel op het middenveld balverlies leed. Daan Hagemeier haalde vervolgens hard uit en zette Oirschot Vooruit op 0-1. De overtuiging verdween daarna te veel uit de Astense ploeg en dus gingen de gasten met een voorsprong op zak de rust in.

Stootkracht en vorm

Na de pauze startte NWC niet alert en was het Koen Versteden die namens Oirschot Vooruit tweemaal gevaarlijk opdook. Eerst pareerde de sterk acterende Brüsewitz fraai zijn inzet van dichtbij en even later knalde Versteden naast. Na een uur spelen had Arne van Geffen de 1-1 op zijn schoen toen hij vrijwel alleen voor de doelman werd gezet, maar hij produceerde een te slap schot dat ruim naast ging.

NWC miste ook vandaag weer de stootkracht en vorm in de voorhoede om zich naar meer kansen te voetballen, totdat de laatste twintig minuten aanbraken waarin NWC wat omzettingen deed en een tandje bijschakelde. Zo gaf de invalbeurt van Daan van Gansewinkel NWC iets meer flair en ging Van Brussel in een meer offensieve rol spelen wat het Astense aanvalsspel ten goede kwam.

Ruud Leenen verstuurde in minuut 72 een prachtige steekbal met buitenkant voet en gaf Van Brussel daarmee de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Dat deed de aanvaller, want hij trof de verre hoek: 1-1. In de slotfase dreigde ook een kopbal van Van Brussel tegen de netten te vliegen, maar op de doellijn stond Jip Stam om de bal op het nippertje weg te koppen. Verder stuitte ook Van Deursen nog van dichtbij op de keeper van de tegenpartij.

De formatie uit Oirschot speelde een wat vlakke tweede helft, maar kreeg nog wel een prima mogelijkheid om alsnog met de winst aan de haal te gaan. Versteden wilde uithalen, maar Leenen sprong ervoor en kraakte zijn poging. Ook een afstandsknal vloog een minuutje later naast het doel. In de spannende slotfase had de beslissende treffer aan beide kanten kunnen vallen, maar het bleef in een ijskoud Asten over het algemeen gezien terecht bij 1-1. Toch zal de remise zowel NWC als Oirschot Vooruit niet genoeg voldoening geven, want de drie punten waren in beide kampen erg welkom geweest.

Zondagmiddag speelt NWC, dat achtste blijft op de ranglijst, alweer het laatste uitduel van 2022. Tegenstander in Maasbree is de nummer voorlaatst MVC’19.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bram Verspeek, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Youri van Brussel, Tim van Dijk, Jeroen van Deursen en Arne van Geffen (68’ Daan van Gansewinkel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant