Douwe Hurkmans was vorig seizoen namens NWC trefzeker tegen tegenstander van komende zondag Oirschot Vooruit.
Douwe Hurkmans was vorig seizoen namens NWC trefzeker tegen tegenstander van komende zondag Oirschot Vooruit.

NWC zondag op jacht naar winst tegen Oirschot Vooruit

Sport 261 keer gelezen

ASTEN - Met de winterstop in aantocht kan NWC de punten nog steeds erg goed gebruiken. Zondagmiddag moet het op eigen sportpark gaan gebeuren tegen Oirschot Vooruit, dat tiende staat met een puntje minder dan de Astenaren.

Na het behalen van vier punten uit twee duels, zonder daarin een tegendoelpunt te incasseren, reisde het elftal van coach Mario Verlijsdonk met vertrouwen af naar Weert waar Wilhelmina’08 zondag de opponent was. NWC kwam in meerdere opzichten echter zeer zwak voor de dag en verloor dankzij een late goal van Edwin Vaes in de slotfase met 1-0.

De oranjehemden kwamen totaal niet uit de verf op het spekgladde grasveld op sportpark Drakesteyn en, buiten het eerste kwartier, stichtte NWC nauwelijks gevaar voor het Wilhelmina-doel. Een frustrerende middag voor de huidige nummer acht in het klassement, die ziet dat het gat met de achtervolgers miniem is geworden.

Periodewinnaar

Gezien de prestaties van vorig seizoen en dit seizoen vallen er wel wat gelijkenissen waar te nemen tussen NWC en Oirschot Vooruit. De equipe uit Oirschot eindigde vorig seizoen als vierde en mocht als eerste periodewinnaar deelnemen aan de play-offs. Daarin won Oirschot Vooruit overtuigend bij RVU (2-5), maar op bezoek bij Sportclub’25 ging het vervolgens mis: 5-1.

Nu beleeft het team van trainer Roland Schuermans een aanzienlijk lastiger seizoen en moet men het op sportpark Jumbo Moorland voorlopig doen met een tiende plek. Afgelopen zondag trok Oirschot Vooruit thuis tegen hoogvlieger SHH aan het kortste eind: 1-2.

De meest spectaculaire uitslag tot nu toe in de tweede klasse E vond twee weken eerder plaats, toen de groenwitten in Eindhoven in een doelpuntenfestival RPC met 4-6 versloegen. Oirschot Vooruit is een ploeg die vrij gemakkelijk scoort, maar ze ook met regelmaat incasseert.

Gebrek aan goals

Voor NWC geldt min of meer het tegenovergestelde, want tegenover vijf gemaakte goals staan ‘slechts’ elf tegentreffers. Het creëren van kansen en het maken van doelpunten zijn vooralsnog het grote probleem.

Vorig seizoen boekte NWC in blessuretijd een 2-1 thuiszege op de Oirschotse formatie. Na een prima optreden was het Youri van Brussel die op schitterende wijze voor de Astense winst zorgde, nadat Douwe Hurkmans voor rust trefzeker was.

NWC zal zich na de ondermaatse prestatie in Weert moeten en willen herpakken, want eigenlijk kunnen de manschappen van Verlijsdonk met niets minder genoegen nemen dan met drie punten. Scheidsrechter Verkoeijen geeft om 14.30 uur het startsein.

Uit de krant