Afbeelding

NWC trekt aan kortste eind in foutenfestival tegen Wilhelmina’08

Sport 1.095 keer gelezen

WEERT – NWC heeft de zeer moeizame uitwedstrijd tegen Wilhelmina’08 in de slotfase uit handen gegeven. De oranjehemden legden zondag een ondermaats veldspel op de glibberige grasmat en kregen geen lijn in het onsamenhangende (aanvals)spel, waardoor de thuisclub een nipte zege binnensleepte: 1-0.

Al snel was duidelijk dat goed voetbal op dit veld een erg lastig verhaal ging worden. Beide teams probeerden het wel, maar het duel stond bol van de slordigheden, balverlies en mislukte passes. Toch was de eerste helft nog wel aardig om te aanschouwen, omdat het regelmatig open lag aan beide zijdes en het spelbeeld op en neer golfde.

De beste fase beleefde NWC in het eerste kwartier, toen de bezoekers enkele redelijke kansen kregen. Zo ontfutselde Jeroen van Deursen een Wilhelmina-verdediger de bal, maar schoot hij met links ver naast. Verder stompte Wilhelmina-doelman Teun Steijvers een uithaal van Arne van Geffen weg en vloog een droge knal van Youri van Brussel naast.

De beste mogelijkheid vond echter plaats aan de overkant via aanvoerder Niels Roijakkers. Hij stuitte in vogelvrije positie op NWC-keeper Gijs Brüsewitz en in de rebound raakte hij de lat. NWC, dat al vroeg verdediger Leon van den Bosch met een ogenschijnlijk zware hamstringblessure van het veld zag gaan, kwam met de schrik vrij.

Door het ijs

Na rust zakte vooral NWC door het ijs en was het spel in het algemeen van een bedenkelijk niveau. De wedstrijd kabbelde voort en het leek erop dat de ploeg die de eerste treffer zou gaan maken, er met de drie punten vandoor zou gaan. Spannend was het zeker, maar het werd na rust een waar foutenfestival op sportpark Drakesteyn tussen twee aanmodderende elftallen.

De Astenaren misten de vorm, het creatieve idee en een stukje vastigheid en bezetting voor het doel om Wilhelmina aan het wankelen te brengen. Daarbij wonnen de Limburgers steeds vaker de ‘’tweede bal’’ en ook de beste kans na de pauze was voor Wilhelmina.

Tien minuten voor tijd kregen de gastheren bij de tweede paal een dot van een kans om uit een vrije trap de 1-0 achter de twijfelende Brüsewitz te tikken. Twee minuten later lukte het Wilhelmina wel om op voorsprong te komen toen Edwin Vaes vanuit de tweede lijn de bal in de uiterste hoek schoot: 1-0.

Lege handen

NWC poogde nog om de gelijkmaker te forceren, maar zoals vaker dit seizoen speelde het gebrek aan scorend vermogen de equipe van Mario Verlijsdonk parten. NWC had een steviger positie in de middenmoot kunnen bemachtigen, maar bleef men met lege handen achter en voerde de frustratie uiteindelijk de boventoon in een druilerig Weert. 

Komende zondagmiddag moet er thuis van Oirschot Vooruit gewonnen worden om richting de winterstop weer wat vet op de botten te krijgen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (73’ Sander van den Eijnde), Leon van den Bosch (18’ Bram Verspeek), Martijn Henst, Ruud Leenen, Daan van Gansewinkel (78’ Robin Rijnders), Mark Bosch, Youri van Brussel, Douwe Hurkmans, Arne van Geffen en Jeroen van Deursen (78’ Gijs Manders).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant