Middenvelder Arne van Geffen van NWC kwam in het seizoen 2017-2018 uit voor tegenstander Wilhelmina '08.
Middenvelder Arne van Geffen van NWC kwam in het seizoen 2017-2018 uit voor tegenstander Wilhelmina '08.

NWC ontmoet oude bekende

Sport 335 keer gelezen

ASTEN - Nummer acht NWC gaat zondag op bezoek bij nummer zeven Wilhelmina’08. Het onderlinge verschil is twee punten tussen de beide clubs, die elkaar in het verleden al vaak troffen.

De Astenaren gaan op sportpark Drakesteyn proberen eindelijk weer eens te zegevieren. De laatste keer dat dat lukte was in september 2009, toen NWC nipt met 2-3 won. Toen maakten Martijn Mulder, Alexander Zegers en Martijn Ghielen de Astense treffers. Sindsdien had NWC het telkens lastig tegen de Weertenaren, die weer terug zijn in de tweede klasse na vorig seizoen kansloos te zijn gedegradeerd uit de eerste klasse.

Doelpuntloze remise

NWC heeft zich de laatste weken prima herpakt. Na de zwaarbevochten overwinning op Veritas (0-1) volgde zondagmiddag een doelpuntloze remise thuis tegen hoogvlieger SHH uit Herten. Het team van coach Mario Verlijsdonk was gelijkwaardig aan de doorgaans productieve gasten en de puntendeling was terecht te noemen.

NWC heeft zich de laatste weken prima herpakt

NWC is dus aan de beterende hand en hoopt die lijn door te trekken om zo met een positief gevoel de winterstop in te gaan. Na Wilhelmina treft NWC dit kalenderjaar nog Oirschot Vooruit, MVC’19, Stiphout Vooruit (beker) en RPC. In ieder geval heeft NWC nu de gehele top vijf, die inmiddels een aardige voorsprong hebben opgebouwd op de middenmoot, al ontmoet.

Wisselvallig

Wilhelmina presteert vooralsnog erg wisselvallig en tegen de lager geklasseerde ploegen worden tot nu toe de punten gepakt. Zo ook zondag, toen de formatie uit Weert thuis de nieuwe hekkensluiter Veritas versloeg met 2-1. Een winstpartij die Wilhelmina wel kon gebruiken, want daardoor steeg het elftal van de ervaren trainer Gerard Douven weer wat plaatsen op de ranglijst.

De bekendste speler van de blauwwitten is Prince Rajcomar, de inmiddels 37-jarige aanvaller die vanaf 2002 uitkwam voor vele profclubs in binnen- en buitenland en tevens jeugdinternational was voor Nederland. Voor NWC-er Arne van Geffen, clubtopscorer van de oranjehemden met twee doelpunten, betekent het duel een weerzien met de club waarvoor hij in seizoen 2017-2018 uitkwam.

Zondagmiddag wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark Drakesteyn. Scheidsrechter van dienst is de heer Fonken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant