Sander van den Eijnde scoorde in 2017 namens NWC tegen de opponent van komende zondag: het Limburgse Veritas.
Sander van den Eijnde scoorde in 2017 namens NWC tegen de opponent van komende zondag: het Limburgse Veritas.

NWC op zoek naar punten in Neeritter

Sport 147 keer gelezen

NEERITTER - Na vijf wedstrijden is de situatie waarin NWC zich bevindt niet bepaald rooskleurig te noemen. Zondag verloor de Astense formatie voor de vierde keer op rij en dus zakte de ploeg naar plaats elf. Aanstaande zondag gaat het team van trainer Mario Verlijsdonk een nieuwe poging doen om eindelijk weer eens met winst van het veld te stappen, als Veritas in Neeritter de opponent is.

Dat NWC een moeilijk programma had in de beginfase van het seizoen, daar was iedereen zich wel van bewust. Maar de oranjehemden hadden toch wel gehoopt op meer punten na vijf duels. NWC trok vier keer achter elkaar aan het kortste eind en kan de punten daarom nu al erg goed gebruiken. Al is het maar om het zelfvertrouwen en de vorm wat op te vijzelen.

Onoplettendheden

Zondagmiddag ging NWC thuis onderuit tegen koploper Mierlo-Hout, dat beter met de kansen omsprong en met 2-4 wist te winnen. In meerdere fases kon NWC prima mee met de Helmonders, maar de bezoekers scoorden telkens op de juiste momenten en straften de onoplettendheden aan Astense zijde genadeloos af. Na drie doelpuntloze duels lukte het zondag wel weer eens om het vijandelijke net te doen bollen, want Youri van Brussel en Daan van Gansewinkel waren trefzeker voor het elftal van Verlijsdonk.

Meeste tegengoals

Zondag treft NWC een – op papier – minder sterke tegenstander, namelijk Veritas. De Limburgers verzamelden vooralsnog een puntje meer dan NWC, maar incasseerden net als hekkensluiter MVC’19 wel de meeste tegengoals van alle deelnemers in klasse 2E (18).

Afgelopen weekend leed Veritas, dat vorig seizoen na play-offs uit de eerste klasse degradeerde, een 0-3 nederlaag tegen hoogvlieger Valkenswaard. Het team van coach André Koolhof kreeg grotendeels met dezelfde opponenten te maken als NWC, dus is het interessant om te zien wat het krachtsverschil zondagmiddag zal zijn.

In elk geval heeft NWC nog wat recht te zetten in Neeritter, waar het in april 2017 met 5-2 verloor. Op sportpark De Breierein brak Sander van den Eijnde de wedstrijd open, maar Veritas trok het initiatief vervolgens naar zich toe en ook een doelpunt van Arne van Geffen bracht de mede-oranjehemden niet meer aan het wankelen.

Zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt in Midden-Limburg, met de heer Van den Corput als leidsman van dienst.

Uit de krant

Uit de krant